HIF-försvarare med i Karlskrona

Sport William Andersson har missat de två senaste matcherna på grund av en ljumskskada. Men i kväll är han tillbaka i Hässleholms IF:s lag som åker till Karlskrona för att möta serieledarna.
Sport • Publicerad 19 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
William Andersson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
William Andersson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Det var väldigt lägligt för HIF och dess tränare Niclas Lindeqvist att William Andersson åter är redo att kliva in på sin plast i mittförsvaret.

– Vi har ett frågetecken för Anton Branting som även han har en ljumskskada, säger Lindeqvist som i övrigt bara har Otto Nilsson på skadelistan.

HIF tog en välkommen poäng då de kryssade borta mot Nosaby.

– Där gjorde vi en mycket bra defensiv insats och hade även flera bra lägen offensivt. Innan paus hade vi några bra chanser som egentligen var för bra för att missa, menar HIF-tränaren.

Kvällens motståndare FK Karlskrona ser ut att snabbt ta sig tillbaka till ettan då de leder den östra Götalandstvåan med hela åtta poäng när nästan hälften av matcherna är spelade.

– Jag har ganska bra koll på dem och vet att de spelar 3-5-2. De är otroligt offensiva med exallsvenske Jonas Lantto på det centrala mittfältet som spindeln i deras spel, säger Lindeqvist.

– Offensiven gör att det öppnas fantastiska möjligheter för oss till omställningar. Något som jag hoppas att vi kommer att kunna utnyttja.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.