Annons

Hrivik klar för Leksand – siktar på SM-guld

Superstjärnan återvänder inte till KHL. Marek Hrivik har skrivit ett kontrakt med Leksand över fyra säsonger. Klubben har fått ekonomisk hjälp med värvningen.
Ishockey • Publicerad 17 juni 2022
Marek Hrivik stannar kvar i Leksand.
Marek Hrivik stannar kvar i Leksand.Foto: Ulf Palm/TT

Efter att Torpedo Nizjnij Novgorod missat slutspel återvände Hrivik för att avsluta fjolårssäsongen i Leksand. Nu är det också klart att han stannar kvar i Dalarna till 2026.

"Jag vill hjälpa föreningen och supportrarna med de långsiktiga målen, att vinna SM-titeln", säger Hrivik i ett pressmeddelande.

Annons

För att möjliggöra värvningen fick Leksand hjälp av företagspartners och privatfinansiärer.

"Nu är vi äntligen i mål med Marek, vilket självklart känns superbra. Marek är en av Europas bästa centrar, och att få ha honom hos oss under lång tid känns verkligen bra", säger Leksands sportchef Thomas Johansson.

Centern anslöt till Leksand första gången inför säsongen 2019–2020 och då blev det 30 poäng på 46 matcher. När kedjan utökades inför andra säsongen med Carter Camper och Peter Cehlárik exploderade slovaken.

Med 51 poäng på 44 matcher blev han utsedd till årets bästa forward och fick Guldhjälmen för SHL:s mest värdefulle spelare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons