Annons

HV71 presenterar stjärnvärvning

HV71 gör en stjärnvärvning inför comebacken i SHL. Forwarden André Petersson återvänder till Jönköpingsklubben efter spel i NHL och KHL.
Ishockey • Publicerad 23 juni 2022
Tre Kronor-spelaren André Petersson återvänder till HV71. Arkivbild.
Tre Kronor-spelaren André Petersson återvänder till HV71. Arkivbild.Foto: Ivan Sekretarev/AP/TT

André Petersson, 31 år, kom till HV71 2006 eftersom han skulle gå på hockeygymnasiet i Husqvarna. Nu återvänder han.

Inför säsongen 2009 fick han sitt första a-lagskontrakt med HV71. Det betyder att han var med när klubben tog sitt fjärde SM-guld.

Annons

Nu, mer än ett decennium senare, återvänder forwarden. Detta efter spel i både NHL och KHL. Förra säsongen spenderade han i Dynamo Moskva. I våras valde han dock att bryta kontraktet med klubben på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

"Det är fantastiskt! Jag har gått runt och varit sugen på att spela i HV71 ett par år och att det nu äntligen är klart känns naturligtvis bra. HV71 betyder mycket för mig", säger André Petersson i ett pressmeddelande.

De senaste åtta åren har Petersson spelat i KHL och ofta legat i toppskiktet av poängligan. På 326 matcher blev saldot 255 poäng.

"André är en av de bästa svenska spelarna som spelat i KHL och har producerat på en hög nivå under lång tid. En spelare som kan bryta en matchbild med sin klubbteknik och offensiva kraft", säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons