IFK växlade in på vinnarspåret igen

Sport IFK hängde med Eskilsminne i toppen av division 3, men trepoängaren i Älmhult satt ganska långt inne.
Sport • Publicerad 19 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

IFK hängde med Eskilsminne i toppen av division 3, men trepoängaren i Älmhult satt ganska långt inne.Det var "samma visa igen-varning" på IFK:s insats:Stort spelövertag, Tokelo Rantie skapar (och missar) ohyggligt mycket chanser, en ledning som motståndarna sticker upp och kvitterar... Matchbilden kändes igen från IFK:s senaste poängtapp. Men den här gången slutade det lyckligt för Stefan Janssons manskap. Joel Svensson blev matchhjölte när han nickade in segermålet i den 83:e minuten occh IFK-tränaren Jansson var mycket nöjd med både insatsen och segern.– Vi spelar jättebra fotboll, framförallt i första halvlek men även i andra, säger Stefan Jansson.

Filip Thurn fick känningar i ljumskarna och klev av på uppvärmingen, vilket gav André Bengtsson chansen att spela på topp bredvid Tokelo Rantie.Och Bengtsson tog verkligen chansen. I den 56:e minuten prickade han i 0–1 och IFK hade ett bastant grepp om händelserna.– Då såg det riktigt bra ut. Så det var onödigt att släppa in 1–1, säger Jansson.Hur oroliga blev ni, med tanke på den senaste tidens poängförluster?– Vi hade pratat om det där innan, att vi inte skulle få panik om vi åkte på ett mål bakåt. Vi skapar alltid jättemycket och vi skulle behålla tålamodet. Vi visste att chanserna skulle komma om vi bara jobbade på och vi hade en bra känsla även efter deras 1–1-mål, säger IFK-tränaren.

Joel Svensson var ute på en lång resa i vintras och missade försäsongen. Men nu är han tillbaka i full form och har tagit en plats i startelvan. Svensson gjorde mål på nick senast mot Vinberg och han gjorde ett nytt nickmål i går.– Det var lägligt. Joel har fungerat väldigt bra på träning och nu när han har fått spela har han gjort det bra, säger Stefan Jansson om segernickaren.Tokelo Rantie lyckades även mot Älmhult bränna chans på chans på chans på chans på chans på chans på chans på chans.– Det är lite synd om honom, han är riktigt bra och skapar otroligt mycket. Ofta har han mer tid än han tror, han avslutar ju i allsvenskt tempo. Men det kommer att lossna för honom, snart bara rasslar det till, säger Stefan Jansson.

IFK har haft en del sjukdomar i laget och fick ställa upp med en delvis ny startelva. Förutom Filip Thurn saknades Bobby Alm Nilsson och Ayanda Nkili, som båda var sjuka.Johan Waldemarsson spelade mittgack med Victor Bergström, Andile Xaba tog Ayandas plats på vänsterbacken och Daniel Engel gick in på innermittfältet.– Och det såg väldigt bra ut över hela linjen, konstaterar Jansson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.