Ingen Swenn-Larsson i VM-truppen

Som väntat saknas slalomstjärnan Anna Swenn-Larsson i den första svenska truppen till alpin-VM i Cortina nästa månad.
Åtta åkare, bland andra Sara Hector och Kristoffer Jakobsen, är uttagna.
Publicerad 21 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.Foto: Pier Marco Tacca/AP/TT

Swenn-Larsson, VM-silvermedaljör i Åre för två år sedan, drabbades av ett fotledsbrott på träning före årsskiftet och hade i vanliga fall varit det största svenska hoppet inför mästerskapet.

Nu talar det mesta för att hon missar VM och det blir i stället upp till åkare som slalomspecialisten Kristoffer Jakobsen på herrsidan och storslalomditon Sara Hector bland damerna, att försvara de blågula färgerna i Cortina 8–21 februari.

Truppen består av totalt åtta åkare, fyra damer och fyra herrar. På damsidan saknas utpräglade fartåkare, men uttagna Estelle Alphand har tidigare sagt att hon gör en satsning mot super-G på VM.

Truppen kan dock kompletteras in i det sista.

"För tillfället har vi en del skador på fartsidan vilket gör att vi i dagsläget inte har någon där som kvalificerat sig för att åka ett VM. Men det är fortfarande tävlingar kvar i både teknik och fart och möjligheter att kvala, inga dörrar är stängda", säger landslagschefen Lars Melin i ett pressmeddelande.

Hela svenska truppen: Sara Hector, Emelie Wikström, Estelle Alphand, Elsa Fermbäck, Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren, Felix Monsén och Alexander Köll.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.