Annons

Jägersborgscupen för 36:e gången

Sport Där blandas nu för första gången damer från både IFK Hässleholm och Hässleholms IF, i väntan på den nya, sammanslagna klubben FC Hässleholm.
Sport • Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Där blandas nu för första gången damer från både IFK Hässleholm och Hässleholms IF, i väntan på den nya, sammanslagna klubben FC Hässleholm. Lagen är anmälda under namnen HIF 1 och HIF 2, men de är alltså blandade. – Det skulle kännas väldigt bra, om "Hässleholm" (som den här kombinationen nu egentligen kallas) kunde slå Vittsjö GIK och ta hem cupen i Osby i helgen, säger John Paulsson, ordförande i IFK Hässleholm. Liksom i fjol är 46 lag anmälda. Ytterligare ett par står på väntelista. Cupen spelas på lördag och söndag. Förra året vann Vittsjö GIK före Lörby IF och Ljungby IF. Det kan bli samma ordning även den här gången, när finalspelet är klart på söndag kväll den 11 januari: Skåne före Blekinge och Småland. Såvida nu inte hässleholmarna vill ha ett ord med i laget... – Ett annat intressant lag är Rikstjejerna, från Borås, berättar Jägersborgs IF:s ständige ordförande Sven-Göran Svensson. De damerna utgår från Borås, men de bor annars på olika ställen i Sverige. Jag tror, att det laget nu kan gå längre än i fjol, då Rikstjejerna åkte ut mot Sösdala IF, i åttondelsfinal. Totalt blir det 90 matcher i Jägersborgscupen. Det behövs en hel del funktionärer för att ro arrangemanget i land. Klubben satsar en hel del på marketenteri och annan service. Däremot är det lite ont om lokaler för uppvärmning och annat. Cupen startar klockan åtta på lördag morgon och pågår den dagen till 20.30. Samma starttid på söndag. Finalen spelas klockan 17.45 på söndagskvällen.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons