Jannes besked: Quaison spelar mot Grekland

Dejan Kulusevski är avstängd mot Grekland.
Men Janne Andersson har redan ersättaren klar för sig.
– Det är så uppenbart att Robin Quaison startar så det är löjligt att säga något annat, säger förbundskaptenen.
Publicerad 9 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren och förbundskapten Janne Andersson.
Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren och förbundskapten Janne Andersson.Foto: Erik Simander/TT

Det var många blågula frågetecken inför, men VM-kvalmatchen på Friends arena slutade i en klar 3–0-seger för Sverige.

– Vi genomför matchen beslutsamt och tydligt från första minut. Det är lite i slutet av första halvlek och i början på andra där de sätter oss under tryck innan vi tar hand om det, säger Janne Andersson.

Ett svenskt bakslag var dock att Dejan Kulusevski åkte på ännu ett gult kort och är avstängd i den viktiga VM-kvalmatchen mot Grekland på tisdag.

Och det var en frustrerad Kulusevski som mötte media efteråt.

– Jag är arg och besviken. De fick en frispark som de inte skulle ha och jag fick adrenalin. Jag pressade och råkade stämpla honom. Då förstod jag att det inte blir någon match på tisdag, säger han.

Quaison ersätter

Kort efter slutsignal meddelade Janne Andersson att det blir födelsedagsbarnet och målskytten Robin Quaison som kliver in i hans ställe.

Den nyblivne 28-åringen drog ett tungt lass i EM-kvalet men har under VM-kvalet fått stå åt sidan för Zlatan Ibrahimovic, Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

Men efter Kosovo-matchen strödde Janne Andersson lovord över Quaison.

– Det är en konkurrenssituation som jag gillar som förbundskapten. Robin har anpassat sig till ett nytt land och ett nytt sätt att spela i Saudiarabien och jag var lite nyfiken på vilken nivå han skulle hålla, säger han och fortsätter:

– Men han har visat på träningarna att han håller en mycket hög nivå. Jag tycker att Robin Quaison gör en bra individuell prestation vid sitt mål. Viktigt att ha den typen av spelare i ett kollektiv, säger Janne Andersson.

"En perfekt födelsedag"

Quaison var själv nöjd med dagen.

– Det var en bra dag, en perfekt födelsedag. 3–0 och jag fick göra mål, så jag ska inte klaga, säger han.

Att det blir spel från start mot Grekland på tisdag är inget som förvånar honom.

– Janne har sett på träningarna att jag är i bra form. Jag gör jobbet på och utanför planen. Det här målet visar att jag fortfarande är bra, säger han.

Innan han lämnade planen firades han också av med en födelsedagssång från publiken, något Quaison själv inte var helt bekväm med.

– Det var min kompis som bad om det. Jag sade "du vet att jag inte gillar såna här saker, men sjung ha den äran".

Emil Forsberg/TT

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.