Annons

Jesper Eliasson i gips – missar ”guldmatch”

Fotboll IFK Hässleholm saknar båda mittbackarna.
Sport • Publicerad 2 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Jesper Eliasson missar slutomgången där hans IFK Hässleholm ska försöka spela hem seriesegern. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jesper Eliasson missar slutomgången där hans IFK Hässleholm ska försöka spela hem seriesegern. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

26-årige Jesper Eliasson har gjort stor succé i den gulsvarta backlinjen sedan han kom från Perstorp Bälinge inför den här säsongen. Med tio mål, varav sex på straff, är han dessutom IFK Hässleholms näst målfarligaste spelare. Bara Karim Al-Asi har gjort fler med sina elva.

Det var på måndagsträningen som olyckan var framme.– Jag skulle bara göra en vändning. Jag vred runt och det bara small till, berättar Jesper Eliasson.Det var ingen annan spelare inblandad i situationen.– Det var bara att kliva av. I början kunde jag gå på den men sen började det göra jäkligt ont.Beskedet efter röntgen var dystert.– Det är en fraktur, en tydlig stressfraktur.

Annons

Enligt ortopeden har det varit påfrestningar på samma ställe i foten under en längre tid.Som fotbollsspelare har man ju alltid ont någonstans. Och det var i den kategorin Eliasson sorterade in smärtan i foten.– Jag har haft lite småsmärtor efter träningar och matcher men det är ingenting jag har tänkt på jättemycket, förklarar han.I går gipsades Eliasson.– Efter sex veckor ska jag in igen och kolla foten. Har det inte satt igång och läka då så kan det bli aktuellt att sätta in en skruv.Skadan kunde såklart inte komma mer olägligt. Med en omgång kvar att spela. Med en serieseger att spela för. Med en division två-plats i potten.– Det är väldigt tråkigt. Det var upplagt för en trevlig avslutning. men det är inte mycket att göra åt saken.Skadan ställer till bekymmer för Jesper även i det civila.– Det är tråkigt för fotbollen men det känns i vardagen också. Det tär på en mentalt.Han kommer att åka till Tollarp på lördag. Och hoppas få vara med och fira seriesegern med sina lagkamrater.– Jag har planerat att åka dit. Jag får stötta dem från sidan av planen istället. Och jag är hundra på att de löser detta ändå, fastslår Jesper Eliasson.

Även mittbackskollegan Niklas Jönsson finns utanför planen på lördag. Jönsson fick en tand utslagen med roten i 1–1-mötet med Nybro. Tanden sattes på plats igen och förhoppningen är att han ska få behålla den, men tandläkaren har gett Jönsson spelförbud i ytterligare tre veckor.IFK Hässleholm har bara släppt in 16 mål på 21 matcher och Niklas Jönsson och Jesper Eliasson har varit de bärande spelarna i mittlåset.Linus Karlsson och Axel Harletun har tidigare visat sig vara fullgoda ersättare.På lördag är det examensdags.För IFK Hässleholm.Och för ett nykomponerat gulsvart mittlås.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons