Joel Persson signade med Edmonton

Sport • Publicerad 18 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Joel Persson svarade för massor av poäng under sin debutsäsong i SHL med Växjö Lakers. Något som spridit sig över Atlanten till NHL-klubben Edmonton som säkrat rättigheterna till honom. FOTO: TT
Joel Persson svarade för massor av poäng under sin debutsäsong i SHL med Växjö Lakers. Något som spridit sig över Atlanten till NHL-klubben Edmonton som säkrat rättigheterna till honom. FOTO: TT

För bara ett år sedan spelade Joel Persson division 1-hockey med Kristianstads IK. Han hade en fantastisk debutsäsong i SHL med Växjö Lakers. Förutom seger i serien vann han SM med sitt Växjö som utklassade Skellefteå i fyra finaler.

För att steget inte ska bli alltför stort har dock Växjö och Edmonton kommit överens om att Persson spelar SHL-hockey med Växjö även kommande vinter.

– Jag har skrivit ett ettårskontrakt med Edmonton som därmed säkrat rättigheterna till mig under ett år. Den kommande säsongen kommer jag att spela för Växjö och efter det får vi se om det blir spel i Edmonton.

– Kände att jag behövde ytterligare en säsong här hemma med Växjö för att utveckla mig ännu mer som ishockeyspelare.

Var Edmontom din drömklubb?

– Ja, annars hade jag inte valt dem. Jag hade flera olika lag att välja mellan, säger Joel Persson.

Växjös sportchef Henrik Evertsson är nöjd över uppgörelsen med Edmonton.

– Vi är väldigt glada över att en bra lösning arbetats fram. En lösning som gör att Joel kommer att stanna hos oss kommande säsong även om vi överlåter rättigheterna till Oilers. Lösningen kommer att gynna samtliga parter men framförallt ge Joel chans till att vidareutveckla sitt spel innan han tar nästa kliv i karriären, säger Evertsson till Expresson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.