Johnston vill bli älskad

Sport 26-årige Brady Johnston från Kanada kom till Osby i våras från Hedemora, där han lirade i division ett förra säsongen.
Sport • Publicerad 1 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

26-årige Brady Johnston från Kanada kom till Osby i våras från Hedemora, där han lirade i division ett förra säsongen. I år ska den store backen göra livet surt för division två-lagen i Skåne och han hoppas hamna på plussidan, åtminstone i statistiken.

– Kan jag ta mig in i huvudet på motståndarna och reta dem så blir jag nöjd. Jag hoppas vara med på fler mål framåt än bakåt, säger Johnston som senaste säsongen hade minus 11 i statistiken.Lagkompisen och landsmannen Craig Gallo spelade med Johnston under tiden de studerade i Australien och har sin bild av vännens spelarstil.– Han är en tuff back som många lag kommer att hata. Det är bra för oss, säger Gallo om Johnston.

Brady Johnston är inne på samma linje, men poängterar att han alltid tacklas på ett schysst sätt.– Jag använder min axel och hakar inte eller slashar. Coacherna har sagt åt mig att inte slåss heller eftersom man får flera matchers avstängning här i Sverige, säger Johnston som hade tjugo utvisningsminuter förra säsongen i Hedemora.– Kul att du tar upp det, för säkert hälften av dem var för att jag sköt ut pucken över glaset, som är väldigt lågt i Hedemora, skrattar Johnston.Han är inte känd som någon målskytt men under försäsongen har det faktiskt blivit tre.

– När jag gjorde två mot Åseda skrattade de andra och retades. Det var väl säkert sex-sju år sedan jag gjorde två mål senast och det var kul att bli matchens bäste spelare, säger Johnston.Johnston har gjort lika många mål som kompisen Craig Gallo och tycker det är kul att spela ihop igen.– Han är en talangfull skicklig målskytt med perfekta passningar. Han är en bättre golfare men jag är åtminstone snyggare, säger Johnston skämtsamt.

Förra året spelade han division ett-hockey med Hedemora men anser att skillnaden inte är så stor mellan Hedemora och Osby.– Division två-hockeyn i södra Sverige är riktigt stark och det är roligt att det är så mycket publik, uppe i Hedemora var det inte så mycket folk som tittade. Jag gillar att göra de stora tacklingarna och höra publikens jubel, säger Johnston.

På fredag drar säsongen igång hemma mot Värnamo och Brady Johnston tror att Osby kan klara av att ta sig till playoff, som är lagets målsättning.– Jag vet att Osby slutade nia i fjol men vi har ett bra lag med målskyttar i Ljungdahl och Gallo och det är bra att Stefan Lööw valde att fortsätta. Han är en stor ledare. Jag trivs bra ihop med Fabian Rietz också. Han får ta offensiven medan jag är lite tillbakadragen och hoppas få in någon assist, berättar Johnston.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.