Jörgen har hittat målet i Kristianstad

Sport Till en början kom den 25-årige anfallaren på lån från Mjällby, men i torsdags kväll blev det klart att han är KFF:s spelare några säsonger framöver.
Sport • Publicerad 26 juni 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Till en början kom den 25-årige anfallaren på lån från Mjällby, men i torsdags kväll blev det klart att han är KFF:s spelare några säsonger framöver. För KFF är det lite av en vinstlott då han visat att han är en anfallare som håller hög division 1-klass. KFF-tränaren Peter Persson använder honom som ensam anfallare i en 4–5–1-uppställning, och det trivs han med även om det är en något ovan roll för honom. – Jag spelade så en halv säsong i Eslöv, men annars är det nytt. Men jag tycker det passar mej bra eftersom jag går mycket i djupled, förklarar han. Hans egen formkurva har hängt ihop med lagets, när det gått bra för laget har det gått braför honom och tvärtom. Och sju mål på elva matcher är bevis nog på ett det gått bra, men han är inte helt nöjd. – I vissa matcher har vi inte fått upp laget ordentligt och då har jag blivit isolerad på topp. Men när vi får upp mycket folk kommer jag in i boxen, och det är där som jag är som bäst, hävdar han. På lördagen väntar match mot Sleipner, och precis som KFF är de nykomlingar som tagit plats på den övre halvan. – Jag vet ingenting om dem, men kan vi spela lika bra som vi gjort i de andra hemmamatcherna ska vi ha bra chans, menar Jörgen. Att han inte tog plats i Mjällby och fått ta steget till division ett och KFF ser han inte som ett misslyckande. – I fjol blev det inte mycket speltid, så det viktigaste för mej är att jag får spela en hel säsong. Men du har inte gett upp satsningen på spel högre upp? – Det är inget jag går och funderar på nu, vi får se hur det går. Man vill ju alltid prestera bättre och bättre, men det gäller att ta ett steg i taget. Det kan ju bli så att du avancerar med KFF, ni ligger bra till nu? – Det är sant, och det hade inte varit helt fel, konstaterar Jörgen som har siktet inställt på fler mål i KFF-tröjan.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.