Annons

Straffräddning av Lindahl i Djurgårdsseger

Hedvig Lindahl fick till slut sin allra första damallsvenska seger med Djurgården. Landslagsmålvakten räddade dessutom en straff i 4–2-segern över AIK.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2022
Djurgårdens målvakt Hedvig Lindahl dubbelräddar vid en straff under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Djurgården och AIK på Stockholms stadion.
Djurgårdens målvakt Hedvig Lindahl dubbelräddar vid en straff under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Djurgården och AIK på Stockholms stadion.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Återkomsten till damallsvenskan har inte varit lätt för Hedvig Lindahl. Utöver oavgjort mot Brommapojkarna har facit varit idel förluster och insläppta mål för 39-åringen och hennes Djurgården.

Senaste segern var i juni mot just Kalmar. Men i Stockholmsderbyt mot AIK fick man till sist jubla.

Annons

Lova Lundin inledde målskyttet redan i den 6:e matchminuten och sedan rullade det på. Med kvarten kvar blev det dessutom en straffräddning för Lindahl i det som till slut blev en 4–2-seger.

Djurgården har trots sin tuffa andra halva av säsongen lyckats hålla sig på säkert avstånd från bottenstriden.

Kalmar vann bottenmötet

Det hoppas även Kalmar kunna göra.

Smålänningarna hade inte vunnit en match sedan 3–2-segern mot Umeå i maj, men när man gästade bottenkonkurrenten Brommapojkarna kom den efterlängtade trepoängaren.

I den elfte matchminuten laddade Amanda Persson upp för att från sin kant skicka in ett inlägg men fick felträff på bollen. Det skulle dock visa sig vara en lyckoträff. Bollen lyfte i en båge och över BP-målvakten Lovisa Koss till 1–0.

– Det var inget skott egentligen, men det lyckades ju så jag kanske får fortsätta så, säger Persson till Viaplay.

Dryga tjugo minuter senare var hon inblandad även i 2–0-målet när hennes hörna hittade Patricie Fischerova som gjorde sitt första mål i Kalmar-tröjan.

Tajt i botten

Det hade kunnat bli fler mål för Persson, men hennes bästa chans satt i ribban.

– Det är rätt mycket ytor på kanterna och då blir det bra lägen. Vi får tid på oss, säger hon.

Kalmar kunde till slut lämna Grimsta IP med 3–2 och välbehövliga poäng i bottenstriden.

Med fyra matcher kvar på säsongen ligger Kalmar fortsatt på säker mark, nu fem poäng före Brommapojkarna och Umeå, som förlorade borta mot Vittsjö med förkrossande 0–5. AIK är ytterligare en poäng bakom, på jumboplatsen efter förlusten mot Djurgården.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons