Kängan till Djokovic: "Skyddar dig inte"

Vaccinera dig eller håll dig borta. Det är Australian Opens ultimatum till de utländska spelare som vill spela den turneringen i januari. Det kan ställa till problem för världsettan Novak Djokovic – som inte velat vaccinera sig.
Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Inget snörvlande för den som vill spela Australian Open i vinter. Arkivbild.
Inget snörvlande för den som vill spela Australian Open i vinter. Arkivbild.Foto: Elise Amendola/AP/TT

Även superstjärnor som Novak Djokovic kommer att behöva ta två sprutor om han vill ha chansen att vinna Grand slam-turneringen 2022.

– Grand slam-titlarna skyddar dig inte. Det enda som skyddar dig är dubbla vaccindoser, säger den australiska delstaten Victorias premiärminister Daniel Andrews enligt Aftonbladet.

Australian Open är årets första Grand slam-turnering och Djokovic har vid turneringsseger, precis som Roger Federer och Rafael Nadal, chansen att som enda spelare vinna 21 Grand slam-titlar. Serben ses dock som den troligaste av de tre, då övriga två har skadebekymmer.

En annan som tvekat inför att ta vaccinet är den grekiska världstrean Stefanos Tsitsipas, men han har ändrat sin ståndpunkt.

– Det kommer att hända i år, så jag kan gå till affärer och på krogen, sade han för ett par veckor sedan.

Inhemska spelare kommer inte att behöva vaccinera sig.

Australian Open spelas den 17-30 januari 2022.

Linnéa Engholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.