Kattens lek med råttan i Vinslöv

Sport Före matchen lovade Bengt-Arne Schuster:– Vi släpper inte mer än 15 mål bakåt idag.
Sport • Publicerad 22 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Före matchen lovade Bengt-Arne Schuster:– Vi släpper inte mer än 15 mål bakåt idag.Vinslövstränaren fick fel. Det blev 18 baklängesmål –med samtidigt producerade hans tjejer 35 mål framåt så det var aldrig någon tvekan om var poängen skulle hamna.

Martina Larsson klev direkt upp ur sjuksängen och skytten var het. Larsson hittade rätt tre gånger i inledningen medan Christine Brorssons eminenta målvaktsspel bäddade för kontringar. Mathilda Cederholm och Erika Petersen sprang ifrån och satte två mål var.

Vinslöv spelade till sig ett försprång som de aldrig släppte ifrån sig. I paus var ställningen 15–11. Men frågan är om inte hemmalaget borde dödat matchen långt tidigare. Så stor var skillnaden mellan lagen.– Lite stabbigt i första halvlek. Jag tycker inte att det var tillräckligt rejält, säger Bengt-Arne Schuster som gav sina tjejer råskäll i pausen.

I inledningen av andra kändes det som om Schuster resonerade "Nej, nu tycker jag vi avgör den här tillställningen". In med Martina Larsson igen. Pang, pang, pang, pang – och så hade Vinslöv stuckit ifrån till 20–13. Att Lågan sedan punktade Larsson spelade ingen roll. Det fanns gott om andra som klev fram i Vinslövskollektivet. Även om Vinslövs spel inte var fläckfritt var Lågan för svagt för att kunna dra nytta av missarna.Vinslöv vann den andra halvleken med 20–7. Siffror som talar för sig själva.– Vi kan så mycket när vi väl rullar runt. Då är det jäkligt bra, säger Martina Larsson som legat sjuk hela veckan.

Hon är inte helt nöjd med försvarsspelet i första halvlek.– Men då gör "Kicki" det väldigt bra. Och Ida (Nilsson som stod i andra halvlek) är fantastisk i andra samtidigt som vi är jäkligt tajta bakåt. Jag är nöjd med anfallsspelet i första och helheten i andra. Så som vi spelar då, det är så vi kan spela och så vi ska spela.

Vinslövs hemvändare får finna sig i att bli hårdbevakad under matcherna. Hon tog tacksamt emot minuterna utan överrock mot Lågan.– Jag har blivit punktad i många matcher. Men idag var det skönt att kunna spela trots att jag varit sjuk. Och jag får väl godkänt?!Godkänt kan Martina Larsson definitivt kvittera ut efter tolv pytsar och en ny tvåpoängare för nykomlingen Vinslöv.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.