Kim laddar om kanonen

Sport Han är hjärtligt less på diskussionen och blir märkbart irriterad när den åter kommer upp.
Sport • Publicerad 23 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
vet man också att vi hittills inte spelat mot något 6—0-försvar. Då är det ganska givet att man oftare söker inspel på linjen i stället för att skjuta
vet man också att vi hittills inte spelat mot något 6—0-försvar. Då är det ganska givet att man oftare söker inspel på linjen i stället för att skjuta

Han är hjärtligt less på diskussionen och blir märkbart irriterad när den åter kommer upp. Hur bra skott man än har är det inte bara att kliva fram och dunka in bollen i ett VM. - Kan man lite om handboll vet man också att vi hittills inte spelat mot något 6—0-försvar. Då är det ganska givet att man oftare söker inspel på linjen i stället för att skjuta, säger Kim Andersson. Lördagens uppgift handlar om Frankrike, det olympisk mästarlaget. Svårare motståndare än så finns inte i handbollsvärlden.

Två av huvudfigurerna är klubbkompisar till Kim Andersson i tyska Kiel. Dels Nikola Karabatic, troligen världens bäste handbollsspelare i dag, och målvakten Thierry Omeyer. - Har bara hunnit morsa som hastigast på Karabatic. Man kan ju inte snacka så mycket innan en så här viktig match. Det får bli efteråt, säger Kim Andersson, som beskriver storheten hos sina lagkompisar så här: - Karabatic är oerhört stark, har ett fint skott och är en spelare som funkar mot alla försvar. Omeyer är en fantastisk duktig målvakt, världens bästa. Han oerhört snabb och bra på att läsa skyttarna, säger Sveriges lagkapten. Mot Frankrike får Sverige möta ett närmast komplett lag, men också ett lag som inte spelar lika offensivt försvarsspel som de Sverige tidigare mött under VM. - Men det är ändå inte bara att gå fram och skjuta förbi Fernandez, Karabatic och alla de andra monstren i muren, säger Kim Andersson. Han har hittills lossat 15 skott på fem matcher, tre i snitt, att jämföra med Karabatic och andra stjärnspelare i Sveriges kommande motståndarlag: Karabatic har skjutit 33 skott, Slovakiens Frantisek Sulc har slängt iväg 27 skott och Ungerns Ferenc Ilyes har kommit upp i 33 skott från nio meter.

Men Sveriges förbundskapten Staffan Olsson ser andra kvalitéer hos Kim Andersson som är lika viktiga som hans vänsterkanon. - De andra lagen har en otroligt stor respekt för honom. Han drar på sig mycket folk och ger utrymme för Larholm och Doder i stället. Kim funkar jättebra i spelet och i försvarsspelet, säger Staffan Olsson. Mot Kroatien blev det förlust trots en kämpamatch från svensk sida. Frankrike har imponerat med fem raka segrar men är ändå inte omöjliga att slå, tror Staffan Olsson. Det gäller att hålla fokus hela vägen och inte tappa koncentrationen som laget gjorde en tiominutersperiod under matchen mot Kroatien. - Vi har inget att förlora mot Frankrike, det är läge att skrälla. Och skulle vi knäppa dem har vi skaffat oerhört bra energi inför fortsättningen, säger Olsson, som tycker att Kroatienmatchen gav ett tydligt besked: - Vi visade att vi börjar närma oss toppen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.