”Kom i tid för det lär bli lapp på luckan”

Sport Det går in 650 personer i Furutorpshallen och exakt så många kommer det att vara där i kväll för att se seriefinalen mellan Vinslöv och Ankaret, det säger Vinslövs HK:s ordförande Stellan Grönberg
Sport • Publicerad 15 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Vinslövs HK har ett publiksnitt på 410 åskådare, men det lär höjas efter kvällens seriefinal mot Ankaret. Ordförande Stellan Grönberg räknar med att det blir lapp på luckan vilket skulle innebära cirka 600 åskådare.
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK har ett publiksnitt på 410 åskådare, men det lär höjas efter kvällens seriefinal mot Ankaret. Ordförande Stellan Grönberg räknar med att det blir lapp på luckan vilket skulle innebära cirka 600 åskådare. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Publiken är en viktig del i att det gått så bra för Vinslövs HK i handbollsettan. Laget bärs ofta fram, och spelarna är inte sena med att lyfta fram betydelsen av att ha det stödet i ryggen.

I kväll lär stödet inte bli mindre, men hemmasupportrarna kommer få gå en hård kamp med gästande HK Ankarets bortafölje som gör resan från Bjärred till Furutorpshallen.

– Vi vet att de kommer med en supporterbuss med 50 personer, sen kommer det säkert en del som kör själva också, säger Stellan Grönberg som är ordförande i Vinslövs HK.

Men han är säker på att Vinslöv kommer att ha ett rejält stöd även i morgon.

– Vi har verkligen ingen dålig publiktillströmning till matcherna, så där känner jag mig trygg.

Publiksnittet har hittills under säsongen varit 410 åskådare och där toppnoteringen är 535 åskådare i seriepremiären mot IF Kristianstad, men det räknar Stellan Grönberg med att kommer att raderas.

– Jag skulle tro att det blir fullsatt här.

Hur många åskådare får ni ta in i hallen?

– Vi blev av med 50 platser i somras när de satte in ett ventilationsaggregat så nu är det 550, men vi har tillstånd från räddningstjänsten att vara 650 personer i hallen om vi har brandvakter och det kommer vi att ha. Men det är inräknat med spelare, ledare och funktionärer så cirka 600 åskådare får vi in, säger Stellan Grönberg.

De 50 platserna som de blev av med i somras ska dock ha kommit tillbaka lagom till kvällens match. Läktaren har nämligen byggts på med ytterligare en rad längst fram, och de platserna kan komma väl till pass.

– Jag är ingen som hänger med på sociala medier så, men det känns som om matchen är riktigt hajpad. Folk snackar verkligen om den och att de ska till hallen och titta.

Har du någon uppmaning till publiken som tänkt komma i kväll?

– Ja, kom i tid för det lär bli lapp på luckan, säger Stellan Grönberg.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.