Kristianstad har greppet om sista CL-platsen

Till nästa säsong får Sverige tre lag i Champions League.
Just nu är det Kristianstad som har ett grepp om den sista platsen.
– Det är den vi strävar efter, säger Anna Welin, som blev segerskytt i toppmötet med Rosengård.
Publicerad 11 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kristianstads Anna Welin (till höger) jublar efter sitt 2–0-mål borta mot tabelltvåan Rosengård. Gästerna vann till slut toppmötet med 2–1.
Kristianstads Anna Welin (till höger) jublar efter sitt 2–0-mål borta mot tabelltvåan Rosengård. Gästerna vann till slut toppmötet med 2–1.Foto: Johan Nilsson/TT

När damernas Champions League säsongen 2021–2022 går över till ett gruppspel kommer Sverige att ha tre lag med i tävlingen till skillnad mot dagens två klubbar.

Lag 1–3 i årets damallsvenska får alla kvala in till höstens gruppspel, men lagen går in i olika skeenden av kvalspelet.

– Det är därför tredjeplatsen är högaktuell. Annars hade det inte varit så stort skillnad på att bli trea eller fyra, men nu är det genast en till plats att slåss om. Det är klart att det är det man tänker på när man pratar om tredjeplatsen detta år, säger Kristianstadsmittfältaren Anna Welin efter 2–1-segern mot Rosengård.

Med fyra omgångar kvar att spela är Kristianstad tabelltrea med sina 36 poäng – tre poäng före fyran Linköping. I den sista omgången den 15 november möts de båda lagen i Kristianstad.

– Vi fajtas med Linköping om tredjeplatsen. Och den fajten är inte över än. Vi får fortsätta att jobba på, säger Welin.

Det var Welin som på hörna satte det matchavgörande 2–0-målet i den 53:e minuten borta mot Rosengård.

– Bollen tar väl i stolpen och kommer perfekt ut till mig, säger mittfältaren.

Hon brydde sig inte jättemycket om att Kristianstad satte käppar i hjulet för ett guldjagande Rosengård (40 poäng), som nu är fyra poäng efter serieledaren Göteborg (44).

– Vi visste att vi behövde poängen. Det var mer att vi ville vinna för att säkra lite mer mark för tredjeplatsen än att förstöra för dem. Det var vårt fokus, säger Welin.

Daniel Kihlström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.