Larsson saknas i MFF

Sport Den supersnabbe anfallaren skadade sig i baksidan av låret på en av veckans träningar och även om det inte alls var så farligt som först befarades står han över.
Sport • Publicerad 4 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Daniel Larsson Malmö FF har gjort fyra mål under våren och var uttagen i landslagstruppen mot Bosnien-Hercegovina och Vitryssland. Men han missar cupmatchen mot Mjällby.
Daniel Larsson Malmö FF har gjort fyra mål under våren och var uttagen i landslagstruppen mot Bosnien-Hercegovina och Vitryssland. Men han missar cupmatchen mot Mjällby.

Den supersnabbe anfallaren skadade sig i baksidan av låret på en av veckans träningar och även om det inte alls var så farligt som först befarades står han över. - Vi vill inte ta några chanser och Daniel har dessutom en spelstil där han närmast exploderar i sina ryck. Därför får han ta det lite lugnt ett tag, konstaterade MFF-tränaren Roland Nilsson i solgasset efter lördagens träning. Att värmen kan bli en faktor att räkna med när matchen startar på Swedbank stadion (klockan 16.00) är nog de flesta överens om. - Men det är lika för båda lagen. Och hur varmt det är varierar mycket från dag till dag, ena dagen är det 18-19 grader, den andra 23 och någon gång betydligt varmare. Vi får helt enkelt vänta och se. Samma sak – vänta och se – gäller i frågan om Malmö FF ska köpa den testspelande brasilianske anfallaren Hernane, som gjort mål i de två träningsmatcher MFF spelat under uppehållet och även nätade senast i U21-seriematchen mot Helsingborgs IF. Lördagens pass var i alla fall det sista han var inbokad för. - Beslutet har mycket att göra med vad som händer i truppen vi redan har, påpekade Roland Nilsson. Edward Ofere kan bli såld vilken dag som helst.

Malmö FF har tagit ut följande trupp: Johan Dalin, Dusan Melicharek, Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Ricardinho, Markus Halsti, Joseph Elanga, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Wilton Figueiredo, Ivo Pekalski, Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz, Rick Kruys, Miljan Mutavdzic, Edward Ofere och Agon Mehmeti. Efter en del turer spelas alltså matchen i Malmö, formellt med Mjällby som hemmalag. Om MFF vinner väntar Örebro SK på bortaplan i kvartsfinalen lördagen den 10 juli. Upplägget med ett par viktiga cupomgångar i god tid innan den allsvenska återstarten hyllades av MFF-tränaren. - Cupen har fått bättre status i och med att man nu lagt matcherna så att vi verkligen kan ställa upp med det bästa laget. När man slänger in dem mitt uppe i det allsvenska programmet kan vi inte göra det och vi vill gärna vara med långt fram i den här tävlingen, påpekade Roland Nilsson. Därför var heller aldrig Mjällbys förslag att skjuta upp matchen till efter den 10 juli, sedan förbundet – inte MFF – sagt nej till Svarta Led i Sölvesborg som reservarena den 4 juli något alternativ man seriöst övervägde. Roland Nilsson passade för övrigt på att avfärda ett envist Internet-rykte om att den bosniske mittbacken Velibor Vasilic från Zvijezda Gradacac skulle vara på gång till MFF. - Transferfönstret är öppet och då blir det sådana här rykten. Men jag vet inte ens vem det är, och då blir det svårt för honom att komma hit.

Ole Törner
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.