Lönsboda drömmer om Matthias Eklund

Sport Lönsboda hoppas att Matthias Eklund vill spela för dem då han efter elva år i Landskrona BoIS slutar med elitfotbollen.
Sport • Publicerad 6 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
i kamp med Elfsborgs Joakim Alexandersson i en allsvensk match. Kanske dyker Eklund upp på Snapphanevallen i moderklubben Lönsbodas dress. Foto: SCANPIX
i kamp med Elfsborgs Joakim Alexandersson i en allsvensk match. Kanske dyker Eklund upp på Snapphanevallen i moderklubben Lönsbodas dress. Foto: SCANPIX

Lönsboda hoppas att Matthias Eklund vill spela för dem då han efter elva år i Landskrona BoIS slutar med elitfotbollen. –Vi hoppas och tror att han vill spela för oss, säger Lönsbodas nye tränare Christian Enocksson som tror att hans lag ska kunna hamna bland de fyra bästa i serien.

som efter fem år i Ballingslöv ska träna Hästveda, har gott hopp om att ha förre IFK Hässleholm och Perstorp-spelaren Alexander Söderberg i laget lagom till höststarten. – Han har just börjat träna, men kan bli en bra förstärkning i höst, säger Krister som hoppas att hans lag får en bättre start i år än under fjolåret. Fredrik Aronsson är tillbaka i Hörja efter sejourer i Perstorp och Lunds BK. Men det blir inte som målvakt Fredrik kommer att spela i Hörja. – Nej, han kommer att spela som innermittfältare, säger Bengt-Göran Eek, även han ny som tränare för sitt lag. – Men jag bedömer det som att Fredrik är lika bra ute som i mål.

siktar på att ta sig direkt tillbaka till femman. Veteranen Mattias Andersson har slutat, men truppen är stark ändå. – Nye tränaren Tony Martinsson har blivit ett lyft för oss, säger Ballingslövs lagledare Håkan Olsson. Han hymlar inte med att hans lag har en topplats som mål. IFK Osby och IFK Knislinge föll bägge ur femman i höstas. Båda IFK-klubbarna har som mål att snabbt ta sig tillbaka. – Vi har inte aktivt försökt värva spelare utan satsar helt på ungdomar ur de egna leden, berättar Osbys tränare Lars Andreasson. – Jag har ett gäng humörspelare med stort fotbollskunnande, säger Knislingetränaren Stefan Persson. Hög målsättning har även Tyringe och dess tränare Torbjörn Ekstrand. – Jag är jättenöjd med nyförvärven och vi tror hårt på oss själva.

Vankiva, Wisseltofta och Balkan United är övriga lag i den här serien. Jörgen Olofsson har haft tre sabbatsår från fotbollen men är nu tillbaka som tränare i Broby. Paul Szabo var spelande tränare i fjol i Hörja men kommer enbart vara tränare i Farstorp då hans knäproblem hindrar från spel. Karl-Åke Streling är ny i Wisseltofta, medan Fredrik Branting är en av tre fjolårstränare som är kvar på sin post. Bälinge spelare i den nordvästra sexan och har som mål att snabbt vara tillbaka i femman. Tjörnarp vann sjuan i fjol och siktar på att förnya kontraktet i den mellersta sexan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.