Annons

Malmö vann heta derbyt: "Kan inte bli bättre"

Malmö är Skånes derbykungar efter seger borta mot Rögle.
2–1-vinsten i Ängelholm var lagets tredje seger på de fyra första matcherna i SHL.
Ishockey • Publicerad 29 september 2022
Malmös målvakt Daniel Marmenlind stoppar Rögles Riley Sheen i Skånederbyt.
Malmös målvakt Daniel Marmenlind stoppar Rögles Riley Sheen i Skånederbyt.Foto: Andreas Hillergren/TT

Marmenlind, som tagit över efter förre Malmöhjälten Oscar Alsenfelt, storspelade och tog 28 av 29 skott.

Framför allt klev han fram i hemmalagets slutforcering.

Annons

– Jag tycker att jag gör en okej match. Vi spelar starkt och väldigt bra, vi är lugna i slutet, det gör att vi vinner, sade han.

Malmöspelarna firade framför sin ståplatssektion efteråt medan merparten av 6 310 åskådare i en utsåld hemmahall deppade.

– Det är varmt och högljutt, så man mår inte bäst just nu, men när man vinner blir allting mycket lättare, sade Marmenlind som stått i samtliga Malmös fyra matcher så här långt.

Efter fjolårets misslyckade säsong har Malmö tippats som bottenlag av de flesta experter, nu har laget vunnit tre av sina fyra första matcher, tagit poäng i den fjärde och ligger tvåa i tabellen.

Saknar effektivitet

Hemmakaptenen Anton Bengtsson, hos ett topptippat Rögle, deppade:

– Surt, en ganska jämn match, sedan tar vi över i tredje. Vi har tillräckligt bra chanser för att vinna i dag, men effektiviteten finns inte där, säger han till C More.

Det blev som förväntat en tät, hård och intensiv match med mycket känslor.

Malmös landslagsprofil Emil Sylvegård hade inför derbyt skickat en hälsning i Sydsvenskan till Röglefansen att "jag kommer att vara svinet de inte vill att jag ska vara".

Innan pucken ens hade släppts, när spelarna stod uppställda för tekning, välte han hemmastjärnan Dennis Everberg över ända.

Första poängen

Malmö tog ledningen i numerärt överläge när Carl Söderberg – hans första poäng för säsongen – hittade Fredrik Händemark med en briljant backhandspassning som den senare förvaltade. Målet kom i numerärt överläge.

Annons

Rögle kvitterade strax efteråt när Theodor Niederbach, ny från Frölunda, gjorde sitt första SHL-mål för sitt nya lag efter slarvigt Malmöspel i egen zon.

Malmö, som förlorade tre av fyra derbyn i fjol, tog ledningen i mittperioden genom backen Adam Ollas Mattsson som hittade rätt med ett handledsskott. Ett mål som blev matchens sista.

– Det var bra spelat av Händemark, jag försöker bara skjuta för en retur, men hittade en lucka vid första stolpen, sade han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons