Annons

Malmöprofil ny sportchef i SDHL

Malmös målvaktsprofil Oscar Alsenfelt avslutar den aktiva karriären. I stället blir 35-åringen ny sportchef för den svenska damhockeyligan, SDHL.
Ishockey • Publicerad 3 augusti 2022
Oscar Alsenfelt intervjuas efter en SHL-match. Arkivbild.
Oscar Alsenfelt intervjuas efter en SHL-match. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

"Damhockeyn i Sverige är ungefär lika gammal som jag, och vi båda är på en tillväxtkurva där vi kommer kunna dra nytta av varandra. Jag ser oerhört mycket fram emot att bli en del av SDHL och vara med att ta ligan till nästa steg", säger Alsenfelt i ett pressmeddelande från SDHL enligt SVT.

35-årige Alsenfelt blev under sina sju säsonger i Malmö en publikfavorit. Därför fick det stor uppmärksamhet när klubben i våras meddelade att han inte ingick i planerna för nästa säsong.

Annons

"Att fortsätta vara ishockeyspelare någon annanstans än i Redhawks tröja var aldrig aktuellt. Det var där jag skulle avsluta. I den perfekta av världar hade jag gjort det på mina egna villkor, tillsammans med alla er där ute. Men den här branschen är som den är och jag har landat i klubbens beslut", säger han.

I SDHL ersätter han Gizela Ahlgren Bloom, som fått ett nytt jobb som biträdande sportchef för herrligan SHL.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons