Annons

Matthews hyllades vid gala

Torontos Auston Matthews tog hem det finaste priset vid nattens NHL-gala. Svenskarna blev utan.
Ishockey • Publicerad 22 juni 2022
Auston Matthews poserar med sina priser.
Auston Matthews poserar med sina priser.Foto: John Bazemore/AP/TT

Auston Matthews succésäsong kröntes med priset som årets mest värdefulla spelare vid NHL Awards, den nordamerikanska ishockeyligans galakväll.

De övriga nominerade var Edmontons Connor McDavid och New York Rangers Igor Sjestiorkin.

Annons

Det är första gången på 67 år som en spelare från Toronto prisas med den så kallade Hart Trophy, kvällens finaste pris. Matthews knep också Ted Lindsay-priset för mest framstående spelare, efter en säsong med 106 poäng på 73 matcher, varav 60 mål.

Årets bästa back, och innehavare av Norris-pokalen, blev Colorados Cale Makar, framför Tampa Bays Victor Hedman och Nashvilles Roman Josi.

Bästa nykomling i ligan blev Detroits tyske spelare Moritz Seider, 21. Rangers Sjestiorkin tog hem priset som bästa målvakt, framför Jacob Markström (Calgary) och Juuse Saros (Nashville).

Även om svenskarna inte fick några pokaler att sätta på spiskransen fick några åtminstone hedersomnämnanden. Hedman och Markström röstades med i det näst främsta All Star-laget, och 20-årige Detroitforwarden Lucas Raymond tog plats i All Star-laget för rookies.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons