”När det väl blir tävlingsmatcher kommer vi att vara redo”

IFK Osby hade en träningsmatch inplanerad på torsdagskvällen. Men så kom det nya besked från myndigheter och förbund - och matchen ställdes in i sista stund. En ganska normal dag för en lokal fotbollsklubb i coronatider, med andra ord.
Fotboll • Publicerad 17 april 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Niclas Lindeqvist.
Niclas Lindeqvist.Foto: Stefan Sandström

– Jo, lite så är det. Vi får helt enkelt finna oss i att det kommer nya besked hela tiden, det börjar bli vardag, säger IFK Osbys tränare Niclas ”Kneten” Lindeqvist.

”Kneten” klagar inte. Han har full förståelse för situationen och accepterar att det är ovissa tider.

– Vi har har hela tiden förhållit oss till de som sagts senast och det kommer vi att fortsätta med. Man får ta det besked till besked.

Och enligt det senaste beskedet är det seriestart tidigast 15 juni.

– Så nu är det det vi förhåller oss till. Förra beskedet var ju seriestart 21 maj, då höll vi en vecka över påsk och sedan dess har vi kört på och tränat. Men nu kommer vi att hålla två veckor, säger ”Kneten”.

– Det kan vara svårt att hålla motivationen uppe ända tills den 15 juni. Tar vi två veckor ledigt nu har vi ändå sex veckor tills det förhoppningsvis blir seriestart.

”Imponerad av grabbarna”

”Kneten” berömmer klubben och spelarna.

– Trots att det är som det är har grabbarna hållit motivationen uppe. De vill verkligen mycket och det är så kul, säger han.

– Mitt mål har hela tiden varit att varje spelare ska bli bättre och att laget ska bli bättre. Och jag är imponerad av grabbarna.

Om det verkligen blir seriestart i mitten av juni återstår att se. Men när division 4-serien väl drar igång kommer IFK Osby att vara väl förberedda, enligt ”Kneten”.

– Ja, när det blir tävlingsmatcher kommer vi att vara redo. Det var speciellt i höstas, lite brandkårsutryckning för att hålla oss kvar. Nu kommer vi att vara redo från start när det väl blir dags för seriestart.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.