NHL-stjärna utreds för falskt vaccinationskort

Det fortsätter att storma kring hockeystjärnan Evander Kane. Nu utreds San Jose-spelaren för att ha använt ett förfalskat vaccinationskort, skriver bland annat The Athletic.
Publicerad 6 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Evander Kane under en NHL-match. Arkivbild.
Evander Kane under en NHL-match. Arkivbild.Foto: Rick Scuteri/AP/TT

Skulle Kane befinnas skyldig kan både klubben och spelaren straffas av NHL. Att använda ett falskt vaccinationskort i USA kan också ge fängelse, skriver Front Office Sports.

Den 30-årige forwarden saknas sedan tidigare under San Joses försäsongsträning, efter att hans fru anklagat honom för sexuella övergrepp och våld i hemmet.

Nyligen utredde NHL också fruns anklagelser i sociala medier om att Kane har spelat på egna matcher och försökt få sitt lag att förlora för att själv vinna pengar. Kane friades i den utredningen, men NHL meddelade samtidigt att man funnit nya saker som skulle utredas.

Kane ansökte i början av året om personlig konkurs trots att han för tre år sedan skrev ett kontrakt värt drygt 400 miljoner kronor. I konkursansökan framgick att han hade skulder på 26,8 miljoner dollar. Kanadensaren var förra säsongen bäste målskytt och poängplockare i San Jose med 22 mål och 49 poäng på 56 matcher.

NHL-säsongen startar den 12 oktober.

Carl Göransson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.