Nilsson nöjd trots oavgjort mot Ronneby

Sport IFK Hässleholm dominerade den första halvleken och skapade tre-fyra riktigt bra chanser på Brunnsvallen i Ronneby.
Sport • Publicerad 7 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Bosse Nilssons IFK Hässleholm fick en poäng med sig från Ronneby. Foto: Stefan Sandström
Bosse Nilssons IFK Hässleholm fick en poäng med sig från Ronneby. Foto: Stefan Sandström

IFK Hässleholm dominerade den första halvleken och skapade tre-fyra riktigt bra chanser på Brunnsvallen i Ronneby. Det var framförallt på hörnor som IFK vaskade fram de hetaste lägena. Danny Gunnarsson hade ett skott från nära håll som räddades på mållinjen.Facit i halvtid: Noll mål och en man kort.Det var mittbacken Niklas Jönsson som fick rött kort direkt efter en kapning ute vid mittlinjen efter 25 minuter.–Vi tyckte nog att vi hade lite oflyt med domsluten, säger Bosse Nilsson.Eftersom Henrik Roswall hade fått en smäll på vaden byttes forwarden ut samtidigt som backen Linus Svensson kom in för att göra backlinjen fulltalig. Linus, som var tillbaka efter en och en halv månads skadefrånvaro, fick ett bra läge i början av andra halvlek men bredsidade bollen över ribban.Efter sju minuter fick IFK äntligen utdelning. Mattias Andersson slog det precisa inlägget och Alexander Björnlund satte 1–0.Trots att IFK spelade med en man mindre låg 2–0 i luften. Istället kontrade Ronneby och efter ett missförstånd mellan backar och målvakt trillade kvitteringen in i 75:e minuten.Även om poängtappet smärtade lite i Bosse Nilsson var han belåten med det gulsvarta spelet på den mycket fina mattan på Brunnsvallen.–Det var 1–1 med mersmak.Ayanda Nkili var tillbaka i laget efter sin skada och gick in på innermittfältet där Daniel Engel saknas på grund av en utbildning.Nkili, vänsterbacken Xaba Andile och inhoppande Linus Svensson gjorde bra matcher i den gulsvartrandiga tröjan.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.