Norell ny coach i Mariestad

Sport • Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Förre Tyringecoachen  Marcus Norell har hittat ett nytt jobb. Den kommande säsongen kommer han att vara headcoach i Mariestad som även de spelar i Hockeyettan Foto: Arne Forsell
Förre Tyringecoachen Marcus Norell har hittat ett nytt jobb. Den kommande säsongen kommer han att vara headcoach i Mariestad som även de spelar i Hockeyettan Foto: Arne Forsell

Det saknades inte dramatik under Marcus Norells nio månader som tränare i Tyringe Hockey. Under den tiden hann han bli både sparkad från jobbet och återinsatt samt sparkad igen.

Det var i julas som Norell fick kicken som tränare i Tyringe. Men efter starka reaktioner bland spelare och supportrar blev han återinsatt igen efter bara några dagar. Samtidigt avgick styrelsen och ersattes av gamle ordföranden Jörgen Persson.

Men då det återstod bara tre matcher av säsongen och risken för återkval var överhängande för Tyringe fick Norell till ändå gå och ersattes av Henrik Alfredsson.

– Jag hade ett omöjligt jobb då jag var både coach för A-laget och sportchef. Det blev dock bättre när Jörgen (Persson) kom in, menar Norell.

– I Tyringe skulle jag förutom hockeybiten hålla koll på allt socialt med jobb och bostäder till spelarna. Men även om det var tufft så hade jag stöd av många människor och supportrar runt laget.

I Norells nya klubb Mariestad är läget ett helt annat.

– Här finns en helt annan struktur med två sportchefer och en klubbchef vilket gör att jag helt kan koncentrera mig på uppgiften som headcoach, säger Norell som delar jobbet som coach med att vara ansvarig för hockeygymnasiet i Mariestad.

– Dessutom är det riktig kul att min assisterande i Tyringe, André Reimer, har fått ett jobb som ungdomstränare i Skellefteå.

Marcus Norell hoppas få möta sitt gamla lag i Allettan efter nyår.

– Det hade varit kul. Jag kommer alltid ha lite av mitt hjärta i Tyringe som är en ort med en fantastisk hockeykultur.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.