Norska stjärnan: "VM en parodi och vilda västern"

Handbolls-VM har inte ens hunnit börja, men norska stjärnan Sander Sagosen riktar redan skarp kritik mot förhållandena i Egypten.
– Allt fram till nu har varit parodi och vilda västern, säger han.
Publicerad 13 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Norges stjärna Sander Sagosen. Arkivbild.
Norges stjärna Sander Sagosen. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Norge flög på samma chartrade plan som Sverige från Kastrup, men medan de blågula bor och spelar i Kairo håller norrmännen till i Giza.

Sander Sagosen är kritisk till upplägget i VM-bubblan på det femstjärniga hotellet där Norge bor. Bland annat pekar Kielspelaren på att det rör sig folk ut och in på hotellet och att lagen äter tillsammans.

– Vi får bara hålla tummarna allt vi har för att vi inte får in smitta i truppen, säger han.

Norges lagläkare Thomas Torgalsen instämmer i Sagosens kritik, då lagen har blivit lovade att få äta avskilt från egna bufféer, och berättar också att en station för att coronatesta alla lag är förlagd på samma våning där Norge bor.

– Det är ju inte bra och vi försöker att få den flyttad, säger Torgalsen.

Torgalsen har under onsdagen haft ett möte med hotellets ledning, de lokala arrangörerna och Internationella handbollsförbundet (IHF).

Norge är en av guldfavoriterna och testas rejält direkt i torsdagens premiär, där Frankrike väntar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.