GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt samarbete: SHL-domare i SDHL

De högsta ishockeyserierna i Sverige, SHL, SDHL och hockeyallsvenskan, inleder ett samarbete på domarsidan.
Ishockey • Publicerad 23 juni 2022
Domaren Tobias Björk ser fram emot samarbetet. Arkivbild.
Domaren Tobias Björk ser fram emot samarbetet. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

I och med att tacklingar från och med nästa säsong tillåts även i SDHL, kommer domare kunna döma i alla tre serierna.

"Det blir lättare för befintliga damdomare att ta steget över till att bli huvuddomare och herrdomare får möjlighet till praktisk utbildning i 4-domarsystemet. Detta ger också en möjlighet att genomföra matcher med hjälp av coachning av 4-domarutbildade domare med praktisk erfarenhet från till exempel SHL och hockeyallsvenskan", säger David Bergman, domaransvarig i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

SHL-domaren Tobias Björk hoppas kunna bidra med erfarenhet nu när han även kommer att kunna döma i SDHL.

"Jag hoppas och tror att vi SHL-domare kan bidra med mycket av vår erfarenhet av såväl 4-domarsystemet som domarrollen i stort till våra kollegor i SDHL och samtidigt få samma utväxling tillbaka genom att få sätta sig in i deras utmaningar och förutsättningar", säger han

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.