Annons

Leksandstränarens diss: "En personalfråga"

Efter matchen gav Leksandsforwarden Jon Knuts svar på tal:
Ishockey • Publicerad 29 september 2022
Redan innan förlustmatchen mot Örebro signalerade Leksands tränare Björn Hellkvist att Leksand inte kommer att göra många mål.
Redan innan förlustmatchen mot Örebro signalerade Leksands tränare Björn Hellkvist att Leksand inte kommer att göra många mål.Foto: Ulf Palm/TT

Leksand, med åtta gjorda mål, är det lag som gjort minst mål i inledningen av SHL.

Inför matchen mot Örebro förklarade tränaren Björn Hellkvist i C More att fansen inte ska räkna med någon större målproduktion:

Annons

– Vi kommer inte att göra jättemånga mål. Det är en personalfråga vilket lag man har. Man måste lägga spelsätt, metodik och taktik utifrån det lag man har. Vår personal mår bättre av det tycker jag.

Det sade Leksandstränaren efter att upplevt en sommar där flera anfallsprofiler gått till NHL samtidigt som de tänkta målskyttarna som är kvar i laget har tappat formen.

En av dem är landslagsspelaren Oskar Lang, som fortfarande är mållös efter fyra matcher.

Korta svar

Efter matchen mot Örebro hade han en kort kommentar kring sin tränares uttalande:

– Jag vet inte vad jag ska säga på det. Jag tycker vi har ett bra lag. De tidigare matcherna har vi spelat bra defensivt och det är väl så han tänker att vi borde spela och det gjorde vi inte i dag.

Hans forwardskollega Jon Knuts är inne på samma spår:

– Vi har de spelare vi har. Vi vet att vi har kapacitet att göra mål. Det har vi visat på försäsongen.

Leksands måltorka var extremt tydlig i nästan två perioder. Dalalaget hade målchanser, men det var för ineffektivt framför mål och när Emil Larsson gjorde 4–0 till Örebro efter 14.57 i andra perioden var det tungt för leksingarna.

En som kämpade var Oskar Lang.

– Jag har lägen i dag som jag borde sätta dit. Det går inte att blir frustrerad, det är bara att ta nästa match och fortsätta skapa lägen och verkligen sätta dit den, säger han.

Irriterad Örebrotränare

Annons

Men Leksand var nära att komma i kapp Örebro efter tre mål i sista tredjedelen av matchen. Det var något som störde Örebros tränare Niklas Eriksson:

– Vi spelade bra långa stunder i första halvan av matchen upp till 4–0. Sedan började vi bli övermodiga, tappade pucken på blå. I sista perioden tror jag vi tappade den fem eller sex gånger när vi är på väg till anfall. Vi spelade till oss ett dåligt självförtroende i andra och det tog vi med oss till tredje där vi fick kriga.

Niklas Eriksson fortsätter:

– Ska vi bli ett vinnande lag över tid ska vi lära oss hantera en 4–0-ledning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons