Annons

OS-aktuella Russell tillbaka som målskytt

NHL-meriterade Patrick Russell gjorde comeback för sitt Linköping och säkrade med sitt mål mot serieledande Rögle en poäng till Linköping.
Men snart kan än mer spännande äventyr vänta för dansken – som precis som sin syster Emma lär representera Danmark i OS.
Ishockey • Publicerad 13 januari 2022
Patrick Russell, i mitten, var tillbaka som målskytt för LHC. Arkivbild.
Patrick Russell, i mitten, var tillbaka som målskytt för LHC. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Patrick Russell väntar fortfarande på det definitiva beskedet. Men i SHL-comebacken mot Rögle stärkte han i alla fall sina aktier med sitt vackra 1–1-mål, och sjukdomssymtomen var som bortblåsta.

Målet kom dryga sex minuter in i slutakten – och efter att en knölig studs först gett hemmalaget ledningen.

Annons

– Vi kör på bra och de får en turlig studs, det är sådant som händer. Man måste spela ihop, det är så man vinner matcher och det tycker jag vi gör just nu, summerade Russell.

Rögle drog det längsta strået efter sudden-mål av Brady Ferguson.

Russel får trösta sig med vad som komma skall. Allt tyder på att han finns med i det danska lag som kommer till spel i OS.

– Det är något man drömt om länge, det är första gången Danmark får vara med i OS, så det hade varit helt fantastiskt att få vara en del av laget.

Dessutom finns hans syster Emma med i det röda och vita damlaget. Hon spelar till vardags för Rødovre där hon gjort 18 mål på 12 matcher den här säsongen.

– Jag är jättestolt över henne och det är kul att tjejerna får åka också. De har ett jättebra lag. Och att få vara två syskon där hade så klart varit fantastiskt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons