Annons

Osaka fortsatt borta – Wimbledon i fara

Publicerad 7 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Naomi Osaka. Arkivbild.
Naomi Osaka. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino AP/TT

Naomi Osaka hoppade av Franska mästerskapen på grund av psykisk ohälsa. Nu drar hon sig även ur nästa veckas WTA-tävling i Berlin.

"Vi har fått information om att Naomi Osaka inte kan vara med i Berlin. Efter att ha konsulterat med hennes stab kommer hon att ta en paus", säger arrangören i ett uttalande.

Annons

Osaka har inte meddelat när hon kommer att vara tillbaka, men beslutet väcker frågor kring huruvida den fyrfaldiga grand slam-vinnaren kommer att delta i Wimbledon som spelas i London mellan 28 juni och 11 juli.

Osaka hamnade i hetluften inför grand slam-turneringen i Paris när hon gjorde klart att hon inte tänkte delta i presskonferenserna efter matcherna. Därefter publicerade hon ett inlägg i sina sociala medier där hon öppnade upp om den depression och ångest hon kämpat med sedan genombrottet i US Open 2018.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons