Annons

Osby en hårsmån från avancemang

Fotboll – Hade unnat våra unga grabbar att vinna och gå upp i tvåan, säger IFK-tränaren Uffe Larsson.
Sport • Publicerad 27 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Mitt i Osbypressen slog Nosabys specielle målskytt Kalle Rydhög till och släckte hoppet för Osby som föll med sammanlagt 2–4. Foto: Eva Sandström
Mitt i Osbypressen slog Nosabys specielle målskytt Kalle Rydhög till och släckte hoppet för Osby som föll med sammanlagt 2–4. Foto: Eva Sandström

Förutsättningarna inför matchen inför hela 785 åskådare på Nya Wallbjörka i Nosaby (säkert mer än hälften Osbybor) var att Osby skulle vinna matchen med 2–0 eller med uddamålet därutöver då bortamål räknas dubbelt. Trots bra Osbystart var det hemmalaget som hade den första vassa chansen i matchen då deras duktige högerspelare Julian Grozdanovski sköt i ribbans överkant. Julian gjorde livet surt för Osbys vänsterback Christian Jochmus-Stöcke som fick börja matchen då Edis Mujkanovic varit sjuk i veckan.

Det var också Julian Grozdanovski som gjorde förarbetet till Nosabys ledningsmål i den 14:e minuten. Sist på bollen var inte oväntat Kalle Rydhög som var tvåa i den östra tvåans skytteliga i år. Fem minuter senare fick Osby hörna som slogs av Max Sandberg. Bollen gick till Hampus Rydh som satte kvitteringen ett kanonskott bakom chanslöse veteranmålvakten Jörgen Bengtsson.

Annons

– Vi skapade massor av chanser under matchen, säger Uffe Larsson som fick se sitt lag starta på högsta fart i den andra halvleken med två hörnor på tre minuter.Men precis som i den första halvleken var det Nosaby som gjorde mål i den 57:e minuten på lagets första chans i den andra halvleken. Målet hade sin upprinnelse efter ett missförstånd mellan målvakten Linus Lindfors och mittbacken Jonathan Persson. I sekvensen efter gjorde den nyss inkomne Sandro Nalic 2–1 till sitt Nosaby.

Osby gav dock på nytt ett snabbt svar och kvitterade till 2–2 tre minuter senare. Målet var en repris av det första då Hampus Rydh höll sig framme på en hörna från Max Sandberg.– Fantastisk match av 17-årige Hampus Rydh, berömmer Larsson som tyckte det var strongt av sitt lag att två gånger komma igen efter underläge.Osby fortsatte sedan att trumma på för ett 3–2-mål som hade betytt avancemang till division 2. Laget skapade massor av chanser som dock stoppade av Nosabys veteranmålvakt Jörgen Bengtsson som förmodligen gjorde sin sista match. Bengtsson, som har ett förflutet i Kristianstads FF och IFK Hässleholm, gjorde bland annat en fantastisk räddning på ett inlägg från Bulut Bahceci som rann igenom hemmaförsvaret och höll på att ställa även målvakten.

– Fattar inte hur Bengtsson hann komma ner och rädda vid stolpen, säger Osbytränaren Larsson som fick se sitt lags öde beseglas fem minuter från slutet.Än en gång var det Kalle Rydhög som höll sig framme och satte bollen bakom Linus Lindfors.

– Bägge målen han gör i dag är i stort sett det enda han gör över två matcher, säger Uffe Larsson som fortsätter.– Det gjorde ont i kroppen att vi förlorade. Är övertygad att det hade gått bra för oss i tvåan.Larsson är trots det lite snopna slutet nöjd med säsongen.– Vi har med vår insats under året vunnit respekt och fått massor av erfarenhet.– Dessutom måste jag hylla vår fantastiska publik som stöttat oss. Nu får vi sätta oss ner och planera för nästa säsong.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons