Osby tog viktig seger – ryckte i tabellen

Sport – Absolut och jag tycker också att vi genomför matchen på ett bra sätt, menade Osbycoachen, Stephen Higgins som inte undgick nya lagproblem inför onsdagsmatchen.
Sport • Publicerad 19 november 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

– Absolut och jag tycker också att vi genomför matchen på ett bra sätt, menade Osbycoachen, Stephen Higgins som inte undgick nya lagproblem inför onsdagsmatchen. Pontus Björklund låg nerbäddad i feber och redan i första perioden fick backen Johan Lindell en puck på foten vilken gjorde honom ospelbar i en och halv period. Osbys värsta motståndare den här kvällen var knappast Trelleborg utan förmodligen resterna av det egna dåliga självförtroendet. Och effektiviteten framför mål i första perioden var inledningsvis hårresande. Stefan Lööw missade, Robert Persson missade, Pontus Brobäck missade, Lööw missade igen... – Det är klart med 0–0 efter första perioden trots så många chanser så funderar man ju på vad som händer om vi sedan får ett baklängesmål, menade Higgins. Nu behövde han aldrig spekulera längre än så eftersom det var Osby som tog ledningen i mellanakten. Christoffer Roskvist frispelade Marcus Gunnarsson som hur säkert som helst pangade in 1–0 bakom annars storspelande Trelleborgskeepern, Simon Svanlund. Och efter Osbys ledningsmål var det faktiskt aldrig på allvar tal om hur matchen skulle sluta. Robert Persson satte tvåan efter ett två mot en-läge och nye backen Daniel Molins premiärmål i Osbytröjan betydde trean, inslagen i power pay. I slutperioden fick en annan nykomling, Niklas Lindquist visa att han både tillför tyngd och målfarlighet i sitt nya lag genom att sätta två puckar. Annars var det backarna Ian Drummond och Ola Higgins samt Stefan Lööw, Filip Nilsson och Robert Persson som drog ett extra stort lass i Osbykollektivet. – Skönt att vi inte gjort minst mål i serien längre efter den här segern, tyckte Stephen Higgins som hoppas få igång några av sina skadade spelare snart. En av dessa är Jamie McKenna, amerikanen, som ännu inte gjort en match för sitt nya lag. – Har börjat åka lite skridskor men det kommer nog att dröja några veckor ytterligare innan jag är i spel, förklarade Jamie McKenna och erkände frustrationen med att stå på läktaren. – Det är klart, jag är ju här för att spela! För Osby kom nog storsegern också i rätt tid - på fredag väntar ett nytt och hett derby mot Tyringe. – Då måste vi kunna stå upp mycket bättre än senast vi mötte Tyringe som ju är ett mycket bra lag, analyserade Stephen Higgins. Tomas Gustavsson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.