Oscars sikte rätt inställt i Polen

Sport Oscar Nilsson hade inte så stora förväntningar inför den blågula debuten, att göra resultat han var nöjd med var det viktigaste.
Sport • Publicerad 3 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Oscar Nilsson
Oscar Nilsson

Oscar Nilsson hade inte så stora förväntningar inför den blågula debuten, att göra resultat han var nöjd med var det viktigaste. Och nöjd blev han definitivt.– Det gick mycket bättre än vad jag trott, och det var tufft motstånd också, säger Oscar som både chockade sig själv och landslagsledningen.

På förhand såg Oscar luftpistol som sin bästa chans, men det var faktiskt i den grenen som han placerade sig sämst. Bättre gick det i sportpistol och fripistol, två grenar han aldrig tidigare tävlat i.I sportpistolen var det dessutom duellskjutning på slutet, men det var inget som påverkade den coole Oscar.– Är väl lite van vid det, men tycker att jag hanterar pressen bra. Men visst tjuvkikade jag lite på den andres resultat, säger Oscar och fortsätter– Jag blev överraskad att det gick så bra. Dessutom så fick jag låna en fripistol och där passade inte kolven.

Men dessa små problem hindrade inte Oscar Nilsson från att skjuta hem ett guld (sportpistol) och ett silver (fripistol). Och framgångarna sporrar honom att satsa ännu hårdare på pistolskyttet.– Nu ska jag köpa en ny sportpistol så jag kan träna ännu mer. Faktiskt så tycker jag att det borde satsa ännu mer på pistolskytte för det är en bra sport, men tyvärr görs det inte det eftersom det inte är någon riktigt stor publiksport, säger Oscar som närmast har landslagsuttagningar i Klippan och Helsingborg på programmet.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.