Oskarshamn bröt mardrömssviten: "Jätteskönt"

Det unga SHL-lagets ökenvandring stannade vid 16 segerlösa matcher i följd.
När önskemotståndaren Brynäs kom på besök kom också Oskarshamns efterlängtade triumf.
– Jätteskönt att lyckas vinna igen och kul att göra mitt första hattrick i SHL, säger Oskarshamns forward John Dahlström efter seger med 6–1.
Publicerad 5 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Oskarshamns back Nichlas Torp blev tvåmålsskytt när laget bröt mardrömssviten och vann över Brynäs. Arkivbild.
Oskarshamns back Nichlas Torp blev tvåmålsskytt när laget bröt mardrömssviten och vann över Brynäs. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Smålänningarna kom till spel med fyra raka segrar mot Brynäs i bagaget. Då traditionens makt inom idrotten sägs vara stor såg uppgiften på förhand ut som en möjlighet för Oskarshamns spelare att få smaka segerns sötma för första gången sedan den 10 november.

– Vi är en kanonbra grupp och har lyckats behålla vår positiva atmosfär inom laget, säger John Dahlström om den resultatmässigt tunga period som varit.

Hemmalaget spelade powerplay vid ett tillfälle under den inledande perioden och i samband med det klev John Dahlström in i handlingen för första gången denna afton.

– Jag hade bra sikte i kväll, säger han.

Torp ovan tvåmålsskytt

Shane Harper kvitterade visserligen för Brynäs, men Rickard Palmbergs 2–1-mål gav Oskarshamn en harmonisk första pausvila.

– Vi presterade jämnare i dag. Jag tycker att vi spelat bra under långa perioder, men haft en del dippar under matcherna, säger Oskarshamns back Nichlas Torp.

När den andra perioden inleddes hade Torp inte gjort mål i SHL sedan 2019. När perioden spelats klart var han tvåmålsskytt. Tyler Kellehers förarbete till 4–1-målet, där amerikanen lekfullt åkte runt med pucken i Brynäszonen innan han serverade pucken på Torps blad, var hockeygodis.

– Jag fick två kanonbra passningar. Kul att göra mål, det händer inte så ofta, säger Nichlas Torp.

Hattrick av Dahlström

Och John Dahlström, han var långtifrån klar för aftonen. Han ville uppenbarligen vara värre än lagkamraten Torp. När krutröken lagt sig för aftonen visade matchprotokollet att Dahlström antecknat sig som tremålsskytt.

– Det gäller att hålla sig i ytan framför motståndarmålet, konstaterar Dahlström.

Oskarshamn har vid flera tillfällen under sin långa förlustsvit tappat en ledning, men den här gången agerade laget bestämt under samtliga 60 minuters ishockey.

– Den här segern var efterlängtad. När det går tungt är det svårt att hålla humöret uppe, men viktigt att tänka att varje dag är en ny dag när man kommer till rinken, säger Nichlas Torp.

Närmast väntar en roadtrip innehållande tre bortamatcher för Oskarshamns vidkommande.

– Klart att ryggsäcken blir lite lättare att bära nu, men vi är medvetna om vår situation i tabellen och att vi måste ta fler poäng, säger Nichlas Torp.

Ola Karlman/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.