Annons

SHL:s skyttekung: Inte tänkt tanken på OS

Blivande OS-spelaren Fredrik Olofsson samt Patrik Karlkvist sköt två mål vardera när Oskarshamn besegrade Skellefteå hemma med 4-3.
SHL:s skytteligaledare Karlkvist tycker dock inte att det var ett felbeslut av Tre Kronors förbundskaptenen Johan Garpenlöv att lämna honom utanför truppen.
Ishockey • Publicerad 27 januari 2022
Oskarshamns Patrik Karlkvist. Arkivbild.
Oskarshamns Patrik Karlkvist. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Patrik Karlkvist valde inför den här säsongen att lämna hockeyallsvenska Modo till förmån för SHL-spel. Det är en underdrift att säga att Oskarshamns sportchef Thomas Fröbergs värvning av Karlkvist blivit en succé. Mål nummer 22 och 23 innebär att forwarden nu toppar SHL:s skytteliga i ensamt majestät.

– Två bra passningar, säger Karlkvist ödmjukt om sina mål som betydde 2-1 respektive 4-3.

Annons

TT: Två bra avslut också?

– Jo, det måste man ju säga.

"Late bloomer"

Patrik Karlkvist, som fyller 30 år i maj, passar väl in på uttrycket "late bloomer". Förhoppningen var att kunna prestera även på SHL-nivå, men att det skulle gå så här bra hade han inte i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig.

– Klart att jag inte hade tänkt det. Målet var att ta en plats och spela regelbundet.

Kedjan med Karlkvist, Olofsson samt Kim Rosdahl är en starkt bidragande orsak till att Oskarshamn just nu tillhör de fem bästa lagen i SHL.

– Det rullar på.

Trots succén i SHL säger sig inte Karlkvist känna någon besvikelse över en utebliven plats i OS.

– Nej, jag har inte ens tänkt tanken.

TT: Senare i vår spelas VM.

– Det hade varit coolt, säger Patrik Karlkvist om tanken på att få spela där.

Annons

Linus Karlsson, Rickard Hugg och Simon Robertsson gjorde Skellefteås mål i matchen. Laget ligger just nu tvåa i den högst haltande SHL-tabellen.

– Vi har höga mål inom laget. Vi har ett väldigt bra lag på pappret och goda chanser, säger Linus Karlsson.

Smålänningen målade

Precis som Patrik Karlkvist spelade Linus Karlsson förra säsongen i hockeyallsvenskan. Målet mot Oskarshamn var Karlssons 15:e i SHL.

– Det känns bra, jag har hittat en bra kedja att spela i, säger den förre BIK Karlskoga-spelaren och tänker på kedjekamraterna Jonathan Johnson och Rickard Hugg.

Linus Karlssons moderklubb är småländska Boro-Vetlanda. Att spela hockey inför nära och kära i Småland är speciellt, berättar 22-åringen.

– Alltid kul att träffa dem, det blir inte ofta när man bor så långt borta. Det är extra roligt och pirrigt att spela sådana matcher, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons