Österås IP kan bli damallsvensk arena

Sport Helgens TV4-sändning lär följas av flera under höstsäsongen, men då kan laget att tvingas flytta sina matcher till - Österås!
Sport • Publicerad 3 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021

Helgens TV4-sändning lär följas av flera under höstsäsongen, men då kan laget att tvingas flytta sina matcher till - Österås! Redan innan lördagens match mot Tyresö kom TV4 med kravet att matchen skulle flyttas till Hässleholm och Österås. Det finns nämligen varken elljus eller tak över kameran på ena läktaren.Enligt uppgifter till Norra Skåne ska Vittsjö ha sagt ja till TV4:as krav att flytta matchen till Österås. Men Arenabolaget sa nej.Efter att TV4 fått nobben valde de senare att ge med sig, sannolikt var det publika intresset för "årets match" för stort för att vinna en sådan prestigekamp.Elljus är ett måste för alla elitlag från och med 2014, men att det skulle bli realitet i Vittsjö redan i år är långsökt. Prislappen är nämligen fyra miljoner kronor.

- På tisdag (läs idag) ska vi ha ett styrelsemöte där frågan kommer att tas upp. Vi har ju ett arenabolag som sköter sådana här bitar, så vi får se vad det resulterar i, säger Vittsjö klubbchef Markus Nilsson.På frågan om vad klubben säger om/när TV4 vill sända fler av Vittsjös hemmamatcher, med krav att matchen spelas på annan arena, som Österås, har Nilsson svårt att besvara.- Jag vet ärligt talat inte hur vi skulle ställa oss till detl, för det kan ju mycket väl bli aktuellt.

När serien startar om senare i höst spelar Vittsjö sin bortamatch mot Tyresö den 19 augusti. Då är det i det närmaste redan klart att TV4 sänder matchen.

Christoffer Ekmark
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.