Palicka kom in med energi

Sport - Kanske var vi lite slitna, sa Ola Lindgren som varken gav besked om Dalibor Doder eller målvaktsfrågan.
Sport • Publicerad 11 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

- Kanske var vi lite slitna, sa Ola Lindgren som varken gav besked om Dalibor Doder eller målvaktsfrågan. Det var ombytta roller från tisdagens tillställning i Kristianstad. Sverige uppträdde slarvigt och var i stora delar av matchen steget efter ett mer motiverat Ryssland. - Vi saknade mycket av vad vi hade i den första matchen. Det var dåligt med energi och aggressivitet. Vi fick kämpa för att komma in i matchen. Kanske var vi lite slitna eller bekväma efter segern, analyserade Ola Lindgren. - Det var alldeles för mycket tekniska fel och enkla missar, fortsatte han.

Knappt tio minuter från paus, när Sverige låg under med tre bollar, ersatte förbundskaptenerna Johan Sjöstrand i målet med Andreas Palicka. Den senare fick en kanonstart med fyra raka räddningar. - Palicka kom in med mycket energi och tog oss tillbaka i matchen, berömde Ola Lindgren. Huruvida Palicka spelade till sig en plats i EM ville förbundskaptenen dock inte svara på. Tre målvakter åker med till Serbien men enbart två skrivs in i truppen. - Vi ska sätta oss ner och summera de här dagarna nu. Det blir inte någon enskild insats som avgör.

Ola Lindgren ville inte heller avslöja om Dalibor Doder får åka med till mästerskapet. I den andra matchen mot Ryssland gjorde Doder ett mål. - Vi får ta ett snack med honom om hur hans situation på hemmaplan ser ut. Han har varit borta från laget länge. Det ska sägas att Sverige kvitterade med två minuter kvar men Ryssland replikerade snabbt och vann till slut rättvist med en boll. Noterbart i övrigt från matchen är även att Andreas Nilsson, som slog igenom i IFK Trelleborg, fick starta matchen efter en bra insats i Kristianstad. 28-åringen stod för ett mål.Publiksiffran för genrepet landade på 4 234 personer.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.