Pellas ansiktsskadad – svimmade på toalett

Lucas Pellas missade handbollslandslagets senaste samling efter att ha svimmat och ramlat illa – två gånger om – på en toalett på en restaurang.
– Jag har en grov hjärnskakning och en fraktur i ansiktet, säger 27-åringen till Handbollskanalen.
Handboll • Publicerad 17 mars 2023
Lucas Pellas. Arkivbild.
Lucas Pellas. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Förra veckan besegrade Sverige Spanien i två matcher i EHF Euro Cup. En som saknades var vänstersexan Lucas Pellas, till vardags i franska Montpellier.

I en intervju med Handbollskanalen berättar 27-åringen varför.

– Lördagen före samlingen hade jag åkt hem för att vi skulle ut och fira min mamma som fyllde år. Vi var ute och käkade middag och spelade shuffleboard, men mitt under det blev jag illamående och behövde gå på toaletten. På vägen dit blev det sämre och när jag kom in på toaletten slocknade det för mig och jag ramlade framlänges rätt ner i toalettgolvet. Jag vaknade där och eftersom det var en offentlig toalett försökte jag skynda mig därifrån, men då svimmade jag igen och landade troligtvis på ansiktet igen, säger Lucas Pellas.

Efter fallen spenderade Pellas två nätter på sjukhus där en grov hjärnskakning och en ansiktsfraktur konstaterats. Anledningarna till svimningarna är oklara.

– De (på sjukhuset) nämnde även något om att jag har låg vilopuls och då kan det bli blodtrycksfall, säger han.

Sveriges nästa Euro Cup-matcher spelas mot Tyskland och Danmark i slutet av april, omkring åtta veckor efter Pellas svimningar. Det är både oklart om han kan vara tillbaka i landslaget då och när han kan vara tillbaka i klubblagsspel med Montpellier.

– Jag stoppas från spel i sex till åtta veckor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.