Pontus Jansson opererad – osäkert med EM

Landslagsbacken Pontus Jansson har opererats i sin ena fotled.
Han lär missa VM-kvalsamlingen i slutet av mars, men hoppas hinna tillbaka till slutet av säsongen och till EM i sommar.
Publicerad 14 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Pontus Jansson i Nations League-matchen mot Kroatien i november.
Pontus Jansson i Nations League-matchen mot Kroatien i november.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

"Jag kommer att jobba hårdare än någonsin för att vara tillbaka så snart som möjligt", skriver fotbollsförsvararen på Instagram.

Jansson skriver att han har haft problem med fotleden i månader.

"I går beslutade vi att fotleden behövdes opereras och allting gick bra!", skriver Brentford-spelaren.

TV4:s Fotbollskanalen har pratat med Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren som kommenterar skadan så här:

– Du ska egentligen prata med de i vårt rehabteam. Jag visste om detta men har inte varit i kontakt med honom själv, säger Wettergren.

– Vi hoppas att det ska gå så bra som möjligt för honom naturligtvis och vi kommer följa utvecklingen och ha täta kontakter med honom.

Jansson spelade i fjol från start i båda Sveriges möten med Portugal, samt hemmamötet med Frankrike och bortamötet med Kroatien i Nations League.

Championship-klubben meddelar att Jansson blir borta en tid, men att målet är att han ska kunna spela igen i slutet av säsongen och vara tillgänglig för spel i EM i sommar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.