Premier League-rivalerna donerar miljonbelopp

Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
I Storbritannien finns organisationer som skänker mat till behövande, så kallade food banks. Arkivbild.
I Storbritannien finns organisationer som skänker mat till behövande, så kallade food banks. Arkivbild.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Manchester United och Manchester City donerar tillsammans motsvarande 1,2 miljoner svenska kronor, 100 000 brittiska pund, till stöd för ett nätverk i staden som skänker mat till behövande under coronakrisen.

Insatsen kommer efter ett initiativ från supportrarna och Premier League-rivalerna bidrar med 50 000 pund var till nätverket Trussell Trust.

"I en utmanande tid är vi glada över att, tillsammans med våra supportrar, kunna hjälpa de mest sårbara i vårt samhälle som en enad stad (City United)", skriver de engelska storklubbarna i ett uttalande.

Donationen ska kompensera för de pengar som vanligtvis tillfaller organisationen i samband med matchdagar. Ingen engelsk ligafotboll spelas fram till i slutet av april på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.