GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi frias

För andra gången i rad har Paris Saint-Germains ordförande Nasser al-Khelaifi friats av en schweizisk domstol. Han misstänktes för att ha mutat sig till Mellanösterns och Nordafrikas sändningsrättigheter för VM 2026 och 2030.
Fotboll • Publicerad 24 juni 2022
Nasser al-Khelaifi har frikänts för andra gången misstänkt för att ha mutat sig till sändningsrättigheter för kommande världsmästerskap. Arkivbild.
Nasser al-Khelaifi har frikänts för andra gången misstänkt för att ha mutat sig till sändningsrättigheter för kommande världsmästerskap. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Nasser al-Khelaifis mediebolag beIN Media Group har sändningsrättigheterna i Nordafrika och Mellanöstern för de båda mästerskapen.

Nu har i en förnyad prövning i schweizisk domstol återigen friats efter att nyligen ha frikänts i domstol från anklagelser om att ha mutat sig rättigheter till sitt mediebolag.

Åklagare har försökt länka ett husköp på lite över 59 miljoner kronor på Sardinien som en del av en muta till internationella fotbollsförbundets, Fifa, dåvarande generalsekreterare Jérome Valcke.

Huset köptes 2013 och sägs ha varit en gratis semestervilla i två år innan al-Khelaifi ska ha gett Valcke huset om han lovade att göra allt i sin makt för att beIN Media Group skulle få sändningsrättigheterna – som bolaget tilldelades den 29 april 2014.

Valcke var generalsekreterare 2007–2015 och var bland annat ansvarig för Fifas kommersiella avtal och tv-rättigheter.

Han har sedan tidigare blivit dömt till elva månaders villkorlig dom för förfalskning och korruption – men i ett separat fall som han tänkt överklaga.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.