Annons

Rangers vann i väntan på Kane

New York Rangers-spelarna får snart sällskap av nyvärvade Patrick Kane. I väntan på det besegrades Philadelphia på bortaplan.
– Alla har tankarna på samma mål, han kommer att hjälpa oss att nå det, säger Vladimir Taransenko.
Ishockey • Publicerad 2 mars 2023
Kaapo Kakko i närkamp med Tony DeAngelo.
Kaapo Kakko i närkamp med Tony DeAngelo.Foto: Matt Slocum/AP/TT

I NHL:s bytescirkus fann sig New York Rangers några spelare kort när laget besökte Philadelphia.

– Man försöker bara ta hand om varandra, vilket vi inte gjorde så bra i andra perioden. Men det visar att det spelar ingen roll hur många spelare det är, man spelar för segern. Och så bör inställningen alltid vara, säger Vladimir Taransenko.

"Jättebra spelare"

Annons

Den 31-årige ryske forwarden flyttade själv från St Louis i mitten av februari, och får snart sällskap av Patrick Kane från Chicago, vars flytt till New York Rangers fått stor uppmärksamhet.

– Jag tänkte helt ärligt inte på det under match. Han är en jättebra spelare och jag har haft chansen att spela mot honom under de senaste elva åren, ibland kanske lite för ofta. Men han är en jättebra spelare och kommer att göra vårt lag starkare, säger Taransenko.

Taransenko konstaterar att alla i laget har samma mål – Stanley Cup – vilket också är Kanes uttalade mål med flytten.

– Han kommer att hjälpa oss att nå det, säger Vladimir Taransenko.

Premiär mot Ottawa

Taransenko satte det avgörande målet i förlängningen mot Philadelphia, och spelade fram till de andra Rangeersmålen, som sattes av Mika Zibanejad respektive Chris Kreider. Rangers vann med 3–2.

Om suget efter Kane påverkade matchbilden på något sätt är oklart.

– Jag tror inte det, jag skulle vara överraskad om det gjorde det. Du måste fråga dem. Vi fokuserade på kvällens match, det var inte perfekta 60 minuter, men vi hittade ett sätt att vinna de två poängen, säger Gerard Gallant.

Kane väntas kliva på isen i Madison Square Garden under natten mot fredagen, då Rangers tar emot Ottawa.

– Det blir spännande i morgon. Han har sin första match med oss då och vi träffar honom på morgonen. Det blir skoj, säger Gallant.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons