Annons

Clang tog chansen: "Varit lång väntan"

Han hade väntat på speltid i över en månad.
Men när JVM-målvakten Calle Clang äntligen matchades spikade han igen och var en hårsmån från att hålla karriärens första SHL-nolla.
Ishockey • Publicerad 13 januari 2022
Calle Clang. Arkivbild.
Calle Clang. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Den 9 december var senast Calle Clang spelade ishockeymatch. Då sågs han lämna Norrbotten med ett isat knä efter att Rögle fallit mot Luleå.

Men smärtorna var inte långvariga och målvaktstalangen fanns med i den JVM-trupp som reste till Kanada. Väl där fick från bänken se Sverige vinna två matcher innan turneringen ställdes in på grund av covid-utbrott i flera av lagen.

Annons

– Jag har samma känslor som när vi åkte hem. Det är fruktansvärt tråkigt att det blev som det blev. Det var alla våras drömmar att få spela junior-VM och att inte få fullfölja när vi startade så bra… Jag tycker det hela sköttes väldigt dåligt av det Internationella hockey förbundet, säger han.

Positiv energi

Men frustrationen kanaliserades till positiv energi. I hemmamatchen mot Linköping storspelade Clang och räddade 31 av 32 skott.

– Jag har haft jättebra självförtroende hela säsongen och det spelar ingen roll om jag sitter på bänken en månad eller två. Men det är klart att match och träning inte är samma sak. Men jag fick en bra start och lyckades bygga vidare på det.

Ferguson avgjorde

Brady Fergusons läckra backhand till 2–1 innebar övertidsseger och två poäng till Rögle. Därmed fick Calle Clang vinna en hockeymatch för första gången sedan oktober månad.

– Det är tufft, men samtidigt har jag vant mig under hösten. Det har varit ont om matcher och det har gått både veckor och månader mellan att jag fått spela. Jag har tagit det på ett bra sätt och försökt förbättra saker i mitt spel, tekniska grejer som man inte hinner med när man förbereder sig för match.

– Att vinna mycket betyder mycket för mig och hela laget. Det är skönt att visa att jag också kan gå in och vinna matcher för Rögle.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons