Saudiarabien om ryskt förbundsbyte: Inga problem

Saudiarabien skulle inte invända mot att Ryssland går med i det asiatiska fotbollsförbundet. Det uppger landets idrottsminister för AFP.
Fotboll • Publicerad 1 februari 2023
Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, ser inga problem med ett ryskt fotbollsförbundsbyte. Arkivbild.
Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, ser inga problem med ett ryskt fotbollsförbundsbyte. Arkivbild.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Ryssland kan komma att byta fotbollsförbund, från europeiska Uefa till asiatiska Afc, för att ta sig tillbaka till internationell tävlingsfotboll.

Ryska tjänstemän luftade tanken om byta konfederation i december ifjol. Detta som en konsekvens av att det europeiska fotbollsförbundet stängt av Ryssland från internationellt spel – på grund av landets invasion av Ukraina.

Saudiarabiens idrottsminister, prins Abdulaziz bin Turki al-Faisal, uppger under Afc:s kongressmöte i Bahrain att han inte ser några problem med ett ryskt förbundsbyte.

– Om Fifa och Afc tillåter det och det finns en fördel för Asien så tycker jag inte att det är några problem, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Att gå med i Afc skulle bland annat innebära att Ryssland i framtiden kommer att spela VM-kval mot asiatiska länder samt att landets klubblag deltar i asiatiska tävlingar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.