Annons

Sävehof nära kollaps – men kvitterade mot Skuru

Överlägset i första – skakat i andra.
Men Sävehof tog sig samman och kvitterade SM-finalserien i handboll mot Skuru efter seger med 34–30.
Handboll • Publicerad 20 maj 2022
Sävehofs Jamina Roberts jublar efter att ha gjort mål under fredagens handbollsmatch i damernas SM-slutspel, final 2 i bäst av 5, mellan Skuru och Sävehof i Eriksdalshallen.
Sävehofs Jamina Roberts jublar efter att ha gjort mål under fredagens handbollsmatch i damernas SM-slutspel, final 2 i bäst av 5, mellan Skuru och Sävehof i Eriksdalshallen.Foto: Christine Olsson/TT

Gästande Sävehof gick ut till halvtidsvila med förkrossande 19–10 i den andra finalmatchen mot Skuru.

– Ingenting stämmer, de gör mål på allt, konstaterade hemmalagets Wilma Matthijs Holmberg i halvtidsintervjun med C More och fortsatte:

Annons

– Vi slänger den här halvleken, vi tar inte med oss något tycker jag. Vi har gjort det här förut, vänt matcher, och vi tror på att vi kan vända i andra.

Sävehofs Jamina Roberts var desto muntrare, men med båda fötterna på jorden.

– Det ser absolut bättre ut än vad det gjorde sist, men det är 30 minuter kvar och Skuru är starka, vi kan inte slappna av än, sade Roberts.

Såväl Matthijs Holmberg som Roberts var rätt på det.

Skuru svarade för en makalös andra halvlek och med 13 minuter kvar av matchen skiljde det bara en ynka boll.

Men hemmalaget mäktade inte med att fullborda vändningen, Sävehof tog sig samman, red ut stormen och vann till slut med 34–30 – och kvitterade därmed till 1–1 i finalserien.

– De kommer in väldigt bra i andra, de kommer nästan i kapp. Jag tycker att det är en bra match och skönt att vi vinner, säger Sävehofs Thea Blomst.

Nästa match i finalserien mellan mesta mästarna (Sävehof) och regerande mästarna (Skuru) avgörs på måndag, då med Sävehof som hemmalag. Första laget till tre segrar tilldelas SM-guldet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons