Annons

Schmeichel om nya publiktaket: "Är ju superbra"

25 000 åskådare kan komma att släppas in på EM-matcherna på Parken i Köpenhamn.
Till lördagens premiär mot Finland kvarstår publiktaket på 15 900 – men om Sverige skulle spela åttondelsfinal i Köpenhamn skulle det kunna bli storpublik.
Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Parken i Köpenhamn. Arkivbild.
Parken i Köpenhamn. Arkivbild.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/AP/TT

Danmark presenterade under torsdagsmorgonen sin plan för att öppna samhället igen efter pandeminedstängningen.

Den danska regeringen har fått stöd från flera andra partier i folketinget kring en höjning av publiktaket, från 15 900 till 25 000, i de stundande EM-slutspelsmatcherna som ska arrangeras på Parken i Köpenhamn.

Annons

– Det är ju superbra. Så länge det är säkert så hoppas jag på så många som möjligt, säger den danske landslagsmålvakten Kasper Schmeichel.

Hinner inte till Finlandsmatchen

Danska fotbollsförbundet säger att de dock inte kan höja publiktaket till Danmarks EM-premiär mot Finland på lördag kväll.

– Svaret är tyvärr nej. Vi kan inte göra det före Finlandsmatchen. Förhoppningsvis kan vi göra det under de kommande två matcherna. Man måste komma ihåg att stadion just nu är ordnad så att personerna sitter på varannan stol, säger förbundets administrerande direktör Jakob Jensen till danska TV2.

Kasper Schmeichel:

– Om vi kan få 25 000 på Parken är vi glada över det. Även om det bara skulle vara 5 000 skulle vi bli lyckliga, för när man har spelat ett helt år utan publik så gör även ett litet antal åskådare en jättestor skillnad.

Efter mötet med Finland kommer Danmark att möta Belgien och Ryssland på Parken i grupp B. Om Sverige slutar tvåa i grupp E kommer laget att spela åttondelsfinal på Parken den 28 juni mot tvåan i grupp D.

Krav på coronapass

En förutsättning för att få komma in på Parken som åskådare under EM är ett giltigt coronapass. Arenan har en totalkapacitet på 38 000.

Hälsominister Magnus Heunicke (S) motiverar höjningen med att landet har kontroll på pandemin och att smittalen är låga.

– Danmark har stått för en stor insats för att komma hit, säger han om landet som har varit nedstängd i perioder.

Fakta: EM-matcherna på Parken

Fakta: EM-matcherna på Parken

Lördag: Danmark–Finland, grupp B, klockan 18.00

17 juni: Danmark–Belgien, grupp B, 18.00

21 juni: Ryssland–Danmark, grupp B, 21.00

28 juni: Tvåan i grupp D–Tvåan i grupp E, åttondelsfinal, 18.00

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons