Annons

Se upp division tre – här kommer Hanaskog

Fotboll Vild glädje utbröt när laget firade på Västra Hed efter segern med 4–1 mot Vejby.
Sport • Publicerad 6 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Det stod tidigt klart att Vejby inte hade något att spela för, klara seriesegrare som de var. Hanaskog däremot hade mer att spela för och Albin Andersson visade vägen när han väggspelade sig fram med André Bengtsson och på snyggt vis satte 1-0 redan efter sex minuters spel. Samme Albin lyckades efter en halvtimme även göra 2-0 då hans skott touchade på en Vejbyspelare och gick i en båge över en chanslös målvakt.

– Jag hade bestämt mig för att göra mål i dag och det kändes bra inför matchen. Jag kan inte göra enklare mål idag när jag får sådana kanonpassningar, säger Albin Andersson under jublet efteråt.Segern för Hanaskog räckte nämligen då Oxie samtidigt förlorade hemma mot Tomelilla. Under matchens gång blev leendena på bänken bredare och bredare när ledare och spelare förstod vad som höll på att hända.– Vi hade kontakt med Tomelilla hela tiden och hade informationen tidigt. Vi sa inget till spelarna förutom de som satt på bänken, säger Stefan ”Lillen” Olsson.Målsättningen för Hanaskog har hela året varit att ta steget upp i division tre. ”Lillen” Olsson var själv spelare i Hanaskog när laget senast var i trean. Han var strålande glad över att laget än en gång avancerat dit.

Annons

– Jag spelade i Hanaskog 1993-98, jag minns inte under vilken säsong vi var där uppe. Jag tycker vi förtjänar platsen. Vi hade den bredaste truppen i fyran i år och har klarat mycket motgångar med skador. Nu ska vi jobba på i sex månader och visa att vi har i trean att göra, säger Olsson som även såg Bromölla, blivande motståndslag, på lördagen mot Osby.– Där såg jag hur man kan piska ett sådant lag som Bromölla. Vår högstanivå är hög och håller vi den kan vi rubba många lag, tror Olsson.

Hanaskogsspelarna tog på sig t-shirts och champagnen flödade såväl på plan som i omklädningsrummet.– Det blir middag ikväll och sen har jag tagit ledigt imorgon. Det ska bli riktigt gött, säger en leende Albin Andersson innan han springer in och segerdansar med lagkamraterna.

bild 1/3
Albin Andersson och André Bengtsson var de två glada målskyttarna i Hanaskogs seger mot Vejby. Foto: Andreas Jönsson
Hanaskogsspelarna segerdansade kvällen lång på Västra Hed när avancemanget till division tre stod klart på söndagen. Foto: Andreas Jönsson
Tränaren Stefan "Lillen" Olsson innan han duschades med champagne i omklädningsrummet.
Albin Andersson och André Bengtsson var de två glada målskyttarna i Hanaskogs seger mot Vejby. Foto: Andreas Jönsson
Hanaskogsspelarna segerdansade kvällen lång på Västra Hed när avancemanget till division tre stod klart på söndagen. Foto: Andreas Jönsson
Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons