Shaif lämnar IFK Hässleholm

Fotboll 18-årige anfallaren Waed Shaif återvänder till moderklubben Älmhult i division 3 efter en två och ett halvt-årig sejour i IFK Hässleholm.
Sport • Publicerad 2 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

18-årige anfallaren Waed Shaif återvänder till moderklubben Älmhult i division 3 efter en två och ett halvt-årig sejour i IFK Hässleholm. Efter att ha brutit foten i höstas har det i år det blivit begränsat med speltid för Shaif som på en halv säsong bara har fått spela 152 minuter.

– Det är en gemensam överenskommelse och det som är bäst för Waed just nu. Han har haft svårt att få speltid i A-laget och det är delvis ett resultat av att hans försäsong bestod av rehabträning, säger IFK-tränaren Jonas Jönsson.

Jönsson säger att IFK inte har några direkta planer på att ersätta Shaif.

– På den positionen har vi den bredd vi behöver. Dyker det upp världens möjlighet får vi kolla på det, man kan aldrig utesluta något i fotboll, säger han men tillägger:

– Men jag känner att vår trupp fortsätter att utvecklas och bästa sättet att låta den göra det är att ge våra spelare förtroende.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.