Skada kan stoppa Nellie Persson

Sport • Publicerad 20 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Nellie Persson. Foto: Stefan Sandström
Nellie Persson. Foto: Stefan Sandström

25 minuter in på träningsmatchen mot Kungsbacka för en vecka sedan fick Nellie Persson haltande gå av planen.

Det visade sig vara en fotledsskada som i värsta fall hindrar henne från spel mot Kopparbergs/Göteborg.

– Nellie fick tyvärr ett återfall under tisdagens träning. Hon har gjort en jättebra vårsäsong men samtidigt så har vi en bra trupp så vi löser det även om hon inte kan spela, säger Stefan Ekstrand.

Även Lisa Klinga och Michelle de Jongh avbröt matchen mot Kungsbacka tidigt.

– Där ser det bättre ut då de varit i full gång med träningen. Amanda Perez har en ansträngd muskel, hon har tränat och känner sig lite bättre.

Vänsterbacken C J Bott råkade som bekant ut för ett armbrott under Frankrike-VM med sitt Nya Zeeland.

Hon är tillbaka på svensk mark och har varit med på träningarna.

– Bott hade ändå varit avstängd mot Kopparbergs/Göteborg men kan kanske vara med i kommande matcher, säger Ekstrand.

– Hon håller just nu på att prova ut ett skydd för armen, det gäller bara att hitta något som passar riktigt bra.

Ekstrand vill inte avslöja vem som blir vänsterback mot serieledarna. I genrepet mot Kungsbacka testades Ebba Hed och Kajsa Lind på den platsen.

Det blir gott om VM-spelare på Idrottsparken i Vittsjö i morgon. I hemmalaget är det målvakterna Sabrina D’Angelo och Shannon Lynn samt Leandra Smeda medan Loes Geurts, Julia Roddar, Jennifer Falk, Julia Zigiotti Olme, Elin Rubensson, och Vilde Böe Risa i Göteborgslaget representerade sina länder i Frankrike.

Dock saknas gästernas nyförvärv från Paris SG, Emma Berglund, som inte kan vara med på grund av en lårskada.

– Vi hoppas på riktigt mycket publik då det är en allsvensk toppmatch med många VM-spelare. Det är verkligen läge om man vill se fotboll på hög internationell nivå, säger Stefan Ekstrand som var nöjd med Vittsjös genrep mot Kungsbacka.

– Vi svarade för en riktigt bra offensiv prestation. Många av spelarna visade att de är i bra form. Matchen mot Kopparbergs/Göteborg blir något helt annat men vi tänker fortsätta med att fokusera på vårt eget spel, vara ödmjuka, jobba hårt och sätta vår matchplan.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.